2010-04-12

Kedvenceim

A leanderek mellett nagy kedvencem a magnólia. Ezt a kis fát - amely egyetlen virágot hozott - és még egy másikat tavaly kaptam Lacától, akkor nem láttam őket virágozni. A másik magnólia Szomorócon lett elültetve, sajnos úgy néz ki, az idén nem hoz virágot (bár ott későbbre jár a természet, de a magnóliafák már azon a környéken is mindenütt ontják a virágjaikat).






Másik virágos vágyam már régóta egy hortenzia volt, amelyet mostanában sikerült beszerezni. Most még cserépben van, de hamarosan ki fogom ültetni Szomorócon. Majd kíváncsi leszek, hogy mennyire bírja az őrségi agyagos talajt, ugyanis egy hatalmas bokrot szeretnék belőle nevelni.

9 megjegyzés:

vargaera írta...

Olyan szépek!

Nálunk is a faluban több helyen láttunk magnóliát, és mivel én igazi antitálentum olyan gyönyörűek, teli virággal :))) Én is úgy szeretnék majd!!! Mikor lehet ültetni???

Messzenéző Minyon írta...

Kisfalu környékén is virágzik már a magnólia, pedig ott aztán legalább 2 hét elmaradásban van minden. Sebaj, ha idén nem virágzik, majd virágzik jövőre!

Gabi írta...

Nálunk is virágzik már a magnólia!Nekem is volt egy amit a hozzáépítés miatt át kellett ületnem, de elpusztult mert alá költözött egy béka és nem tudtak a gyökerei tápanyagot felszívni hiába locsoltam!Fáj érte a szívem!
A hortenziát imádom!Én is szeretnék egyet!

Annamarie írta...

Era, mi a magnóliákat tavaly április vége körül vettük, akkor már nem volt rajtuk virág (olcsóbb is volt)és akkor rögtön elültettük őket.

Minyon: valószínű, hogy a másik csak jövőre fog virágozni, de nem is bánom, mert most úgysem látom. Jövő ilyenkor pedig ott leszünk helyben. De még az is lehet, hogy nem jó helyre ültettük.

Annamarie írta...

Gabi, mi egy hipermarketban jutottunk a hortenziához, potom áron! Hazavitel után azonnal átültettem, és azóta gyönyörű!

Zsófi írta...

Gyönyörű a hortenziád! Tavaly az anyukáinknak vettünk anyák napjára! És akkor azt mondta a virág árus nő, hogy attól függően, hogy milyen a talaj amibe ültetik változtathatja a színét rózsaszínre vagy fehérre vagy marad ilyen lilás! Kíváncsi vagyok milyen lesz (és reménykedem, hogy túlélte a kutyákat)!!

Vállalkozásom megszűnt írta...

Én is imádom a hortenziát, nagyon szép megszárítva is és vázában olyan jó hamvasan mutat.

Fahéjasalma írta...

Jaj de gyönyörűek! Sajnos amilyen nálunk a talaj (tiszta anyag), nem merek egyikkel sem megpróbálkozni. A hortenziát pedig én is nagyon szeretem, de a magnólia is gyönyörű!

Milu írta...

Szia,
Csak most találtam rá a blogra. Folyamatosan olvasom... ;)
Egy tanács: A magnólia és a Hortenzia is a savanyú földet szereti. Mi egy kicsit megjártuk, most próbáljuk visszahozni a magnóliát az életbe...!
Most már minden tavasszal tőzeget terítünk mellé és jól belocsoljuk.
Hajrá a házhoz, mindenhez!
Olvasom továb... ;)