2014-02-22

Fürdőszoba - képek

Bármennyire is szerettem volna nappali fényben fényképezni, ez nem teljesen sikerült, ugyanis olyan borús, esős idő van, hogy a lakás más helyiségeiben is villanyt kell kapcsolni. A képek nem túl jók, hiszen két pici helyiségről van szó: az egyik 1,40*2,00 méter, a másik 1,60*2,00 méter, így összességében 6 m2-es a fürdőszobánk. Nem tudtam olyan távolságban állni, hogy minden ráférjen a képre, így a fotók csak egy-egy részletet mutatnak. 

A "főszereplő". Miatta történt a felújítás.
Nem túl nagy (130*70,) de a célnak megfelel.

A másik helyiség. Ide lett bezsúfolva a zuhanykabin.


A polc bekerült az ajtó mögé.

A zuhanykabin

Itt most egy picit szűkösebben vagyunk,
de pld. az olajradiátor  tavasztól felkerül a padlásra.
(Igaz, eddig sem használtuk itt, csak egyszer, de jó ha van.)
Szeretem 
A tükör és a lámpa helye.



És a járólap. Előtte egy világos bézses színű volt,
de amióta Laca ezt lerakta, azóta melegebbnek érzem a helyiséget.

Szépen összejött a minta.
Hát ilyenek lettünk. Semmi luxus, semmi csicsa, próbáltuk az egyszerűt és a praktikumot kombinálni. A fali csempe az adott volt, mivel elég nagy felület, így eszünkbe sem jutott, hogy esetleg leverjük és másikat tegyünk. Még szerencse, hogy 6 év után sikerült ugyanolyat kapnunk. Maradt tartalékban is, ugyanúgy, mint a padlólapból. Most már csak a mennyezet burkolása lambériával, egy gyors festés és boyler-csere van hátra. Az is meglesz idővel.


9 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Szépek lettetek, s lehet fürdeni is. A mennyezetet mivel burkoljátok?

Annamarie írta...

Fa lambériát néztem. Nálunk mindenhol fából van a mennyezet, igaz azok gerendák. Az előszobában viszont már mi csináltuk a lambériázást és jó lett. A párától nem félek, mert nyáron mindig nyitva az ablak, télen meg az ajtó.

Messzenéző Minyon írta...

A kád tányleg nem túl nagy, a mi magas családunk tagjai (engem is beleértve) bele se férnének szerintem :)
Hogy tudod ilyen csillogó tisztán tartani a zuhanykabint? Én amikor már nem bírom nézni a vízkövet, 20%-os ecetes szivaccsal megyek neki, az csodákat művel, de majd' megfulladok, mire végzek. Ahol az ajtók egymásra csúsznak, az a rész persze kimarad, de ha valaki éppen darabokra szedi, ott is tisztítható :)

Annamarie írta...

Minyon, mi sem vagyunk alacsonyak, bár a Te családod tudom, hogy igen magas - a férjem 185, én magam is 170 felett... hát nem tudunk benne teljesen elnyúlni, az biztos, csak úgy, ha a lábunk kint van. :-) De ekkora helyünk volt, ahhoz kellett alkalmazkodni.

A zuhanykabint én is hol 20%-os ecettel, hol Domestossal, hol egyéb szanitertisztító kemikáliákkal (Uram bocsá')takarítom. A fulladás határán állok én is (főleg, hogy van mikor többfajtával egyszerre), de utána nagyon szép.

Gandalf írta...

Na, pl. a tisztíthatósága miatt sem építenék be a feredőbe kabint. Csak épített zuhanyzó jöhet nálunk szóba.
Amúgy hangulatos lett! Az a homok színű járólap telitalálat, és ráadásul a mintázata is tetszik! És a képek alapján úgy tűnik, hogy Laca profi munkát végzett. De hát mit is várjon az ember egy cserépkályhás mestertől? :D A hatalmas ablakot pedig egyenesen irigylem. Még a konyhánkhoz is el tudnék egy ilyen nagy ablakot képzelni... De nálunk ez egyenlőre, sajnos, nem megy.
A fonott kosaras kis szekrény, vagy polc, és a szintén fonott szennyes tartó is nagyon kellemes meleg hangulatot kölcsönöz, sőt, ha a födém is megkapja a lambériát, a függönyökkel együtt kissé "ótentikus" hatásúvá varázsolják majd a helyiséget. Mindez rejtett led világítással megspékelve... Huhh...

Éva írta...

Éppen meg akartam dicsérni a falicsempét, aztán olvastam, hogy az megvolt. A dicséret akkor is kijár neki. Én sem szeretném agyoncsicsázni, ha felújíttatnám a fürdőszobám.Kád mindig is volt, nem tudok élni nélküle.

Anikó írta...

Nagyon szép lett minden!:-)

Ecka írta...

Nagyon jól összehoztátok! Ennyi kényelmi funkciót igazán megérdemeltek. Barátságos kellemes fürdőkuckót alkottatok! Dícséret a megálmodónak és a kivitelezőnek egyaránt. :)

Annamarie írta...

Mindenkinek köszönjük a dicsérő szavakat, valóban egy barátságos fürdőkuckó lett :-)) (ennél találóbb kifejezést nem igen tudnék rá, már a mérete miatt sem)