2014-02-02

Korcsolyázó kakasok

Harmadik napja szinte egyfolytában esik az ónos eső, aminek következményeképp az egész udvar egybefüggő jégpályává változott. A baromfiak már igen tűkön ültek, hogy kijöhessenek az udvarra, így ma reggel kiengedtük őket. Igazán muris látványban volt részünk, szerte-szana csúsztak a jégen, volt olyan kakasunk, aki indulhatott volna korcsolyabajnokságon, olyan kürt mutatott be. A legmurisabbak a kacsák voltak, mert amíg a pipik felfedezték, hogy repülve bárhová előbb odaérnek, mint két lábon, így a kacsahadsereg csak csúszott-kelt a jégen. Vissza is totyogtak az óljukba, és a pipik is követték őket. De most legalább csönd van, mert már nem akarnak kijönni. Sajnos fotót nem tudtam róluk csinálni.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Biztos muris volt. Szegények szenvednek. Nálunk is ilyen a helyzet. Csak itt nincsen baromfi.
A kutyus meg már megszokta.

Holdgyöngy írta...

Szenvedtünk mi is, én éppen a gyógyszertárnál estem térdre, mert elbíztam magam. Azért dél körül nálunk már az utak járhatók lettek, legfeljebb az autó alá csúsztál be, ha nem vigyáztál.

baratella írta...

Mókás látvány lehetett,azért az állatok is rájöttek jobb kussolni egy kicsit.Ezen a télen az időjárásnál van minden, kész összevisszaság!