2012-07-25

Örökbe fogadtunk

egy kiscicust. Ma a hivatal ajtaján egy nagyon sovány, ám első ránézésre egészséges kis fekete cica sétált be - a saját sorsát jött ügyintézni :-)), és mondhatom a legjobb helyre.  



Valaki kidobta őt, a helybéli kollégáim már látták őt előzőleg, amikor még csak fele ekkora volt (már akkor is kóborolt), sőt azt is mondták, hogy valaki végigrugdosta őt a falun, hogy megszabaduljon tőle. Összeszorult a szívem a kis ártatlan jószág láttán, és máris hívtam Lacát, hogy hazavihetném-e. Természetesen hazahozhattam, ő sem tud ellentmondani egy pici állatnak. Az első napokat mindenképpen a házban tölti majd, mivel meg kell szoknia bennünket, meg az új élethelyzetet. A yorki kutyusommal már megismertettem, a négy cicámból kettőnek megmutattam, a lényeg, hogy megszokja a kis állat az új otthonát. Most itt fekszik jól lakva az ágyon és nagyon dorombol...







8 megjegyzés:

Éva írta...

Jó lesz a sorsa, megérdemli végre!

Lizi írta...

Milyen helyes,hogy besétált a hivatalba!Tudta, hogy ott kell elintézni a sorsát....

Lidike írta...

Ez jó, nálunk egy kicsit másképp történt. Zoltánom hazafelé jövet egy tacskólányt talált (a már meglévő két fiú mellé), most ő a ház ura, neki van a legnagyobb hangja. A két fiú valamelyikétől (vagy mindkettőtől) 6 picije született (akkoriban 9 tacskónk volt egyszerre), na ezekből egyet megtartottunk, tehát a tacskók létszáma jelen esetben 4. Ehhez van három felnőtt macskánk (ebből kettőt a szomszéd macskája költöztette be hozzánk), és az egyiknek van három kölyke. De mindegyik egy csudapofa, nekem sincs szívem megválni tőlük.

Pampalini Anikó írta...

Sok-sok ilyen jólelkű ember kellene még! Nem lennének kóborló hontalanok...

Névtelen írta...

És ha a kölyköknek is lesz kölyke? És azok kölykeinek is lesz kölyke? Akkor is jólelkü ember leszel? A tacskónak miért kellett 6 kölyök? Talán ivartalanítani kellett volna. Néhány év múlva tele lesz a környéketek a sok utóddal. Mindig feldühödök, amikor ilyen felelőtlen állattartást látok. Ancsika meg örvendezzen neki.

Annamarie írta...

Kedves Névtelen!
Ha már egy ilyen rossz hangulatú bejegyzést írsz, akkor vállalhatnád a neved és az arcod is. Nincsen szükség az ilyen típusú bejegyzésekre. Nálunk az összes macska bak macska, köztük a legújabb is, pontosan azért figyelünk erre, hogy ne szaporodjanak. Köztük van ivartalanított is. Úgy hogy elhúzhatsz innen a rossz indulatú megjegyzéseddel melegebb éghajlatra. És bocsánat, ha nem voltam túl kedves, de igazán feldűhített a kommented.

Messzenéző Minyon írta...

Annamrie, bementél a csőbe! Nem szabad egy ilyen hozzászólást figyelembe venni, a Névteleneknek pont az a céljuk, hogy ugorjanak rájuk! Gondolom, a blogspoton is van lehetőség a hozzászólások moderálására, törlésére. Az ilyenekkel ezt kell tenni és elfeledni gyorsan a mérgedet.
Egyébként: nagyon helyes a kiscica, Nálatok biztos, hogy jó helyre került, szóval pontosan tudta, melyik a megfelelő hivatal :)

Barackos írta...

Hűűűha, én nem is értettem miért van olyan lehetőség a blogon, hogy tudod moderálni a hozzászólásokat, hát már kezdem érteni, sokan miért szeretik látni először a kommenteket és csak utána teszik mindenki számára elérhetővé.
Nálunk is vannak befogadott állatok, lányok is fiuk is, vigyázunk rájuk, amelyiket muszáj ivartalanítjuk...
Szeretem a blogodat, nem kell törődni a "névtelenekkel"...