2012-07-19

Üdvözlünk, szélessáv!

Csoda történt: a Telekom egész rövid idő alatt beszerelte az internetet és a telefont. Érdekes a szituáció, mert tavaly ilyenkor elutasítottak azzal, hogy műszaki akadályba ütközik. Ez a műszaki probléma az volt, hogy a házunk 70 méterre van az úttól, és onnan még 10 méter az az oszlop, ahonnan a leágazást meg kellett volna oldani. Érdekes módon most egyből felajánlották, hogy telepítenek egy oszlopot a kertünkbe, nekünk csak bele kellett egyezni. Mert az E-onos villanyoszlop, ami már így is a telket csúfítja, nem jó, mert a szolgáltató nem engedélyezi más szolgáltató számára az oszlophasználatot. Na így születnek az oszloperdők.


Viszont mi meg belegyeztünk a telepítésbe, hiszen már nagyon régóta és nagyon akartuk, hogy normális internetünk legyen. És ha már lúd, legyen kövér: telefont is kaptunk, remélve ezzel, hogy csökkenteni tudjuk a mobilszámlánkat.

5 megjegyzés:

Gandalf írta...

Sziasztok!
Egyszerűen szégyen, hogy a XXI. elején mennyire rugalmatlanok a szolgáltatók, ha netelérésről van szó. Anno mi is évekig küzdöttünk egy normális netconnectért... Úgy látszik, ez a hozzáállás már változik valamelyest.

Holdgyöngy írta...

Üdvözlet a netezők táborában! nekem egy világ nyílt ki, mikor lett aházunkban net. Aki megszokta, hogy azon intézi az ügyeit, stb. annak nagyon hiányzik, jobban, mint a tv.

Messzenéző Minyon írta...

Na végre! Tényleg hihetetlen, hogy ennek így kell menni és a városlakó ezt sokszor el sem tudja képzelni. Bár az is igaz, ott is hallottam már hasonlóan nehézkes bevezetésről.

porta írta...

Gratulálok a netsztrádához. A telefonköltséget netes telefonnal méginkabb lehet csökkenteni, érdemes azt is kipróbálni.

Annamarie írta...

Köszönöm a kedves hozzászólásaitokat. Nem tudom a miértjét, de tegnap óta valahogyan komfortosabbnak érzem a házunkat azzal, hogy van rendes net és telefon. Hiába, ez már a XXI. század :-)