2012-07-20

Kútházból nyúlház

Nyusziaink is szépen nődögélnek, olyannyira, hogy kinőtték a ketrecüket. Már régebben megszületett az az elképzelés, mely szerint a régi kút belécezett felső részét, a kútházat alakítjuk ki nyúlólnak. A kút 12 méter mély és amikor a MOL elkezdett fúrni a környéken, a kutakból eltűnt a víz, így már jó régóta száraz, mint a sivatag. Paraszttéglából van a fala kirakva, Laca szerint akár egy kisebb házhoz való téglamennyiség is lehet benne, de viszont ennek az a veszélye, hogy bármikor beomolhat. Így a férjem azt mondta, hogy ő bizony le nem enged oda senkit sem, mert szó esett arról, hogy esetleg ki kellene takaríttatni és tovább fúratni. De ennek rögvest ellentmond az a tény, hogy az előző tulaj (az, aki a boltíves pajtát is lebontatta) beleengedte a szennyvizét, így már szó sem lehet tisztításról. Voltak a kúttal terveink, esetlegesen megfordult a fejünkben az, hogy egy darabig feltöltjük sittel, utána betont öntünk bele, majd belevezetjük a csatornákat, így derítőként szolgálhatna tovább. De jöttek a nyuszik, és hát a legkézenfekvőbb megoldás a kútházból való nyúlház készítés. A nyulak nagyon jól érzik magukat, még kergetőzni és szoktak.



Még festeni kell majd és újracserepezni a tetejét, és természetesen valamit kitalálni télire (szigetelni), de amúgy nagyon jó nyúlház lett belőle.

8 megjegyzés:

vargaera írta...

Nagyon ötletes!

Nekünk is szükségszerű a nyúlház-építés, egyelőre még csak ötletelünk, hogy hogyan és milyet és miből, és hová - 9 kicsi nyuszink közben meg csak nő és nő.. :)

Messzenéző Minyon írta...

Hogy gondoljátok a télire szigetelést? Mert amúgy a nyuszik sokkal jobban bírják a hideget, mint a meleget, ahogy én tudom (és tapasztaltam).

Annamarie írta...

Minyon, még nem tudom, hogy hogyan lesz télen. Tudom, hogy a hideget jobban bírják, de ez azért kicsit szellős nekik. Valamit addig kitalálunk.

Alexandra írta...

Mi lesz később a nyuszik sorsa?

Annamarie írta...

Alexandra: reméljük, hogy sokáig élnek majd velünk. Nálunk "elvből" nincsen állatlevágás, értsd ezt a tyúkokra is. Nem vagyunk vegák, sőt, nagyon szeretjük a húst, de csak azt, amelyiket nem én neveltem. Nálunk családtagnak számítanak a jószágok.

Alexandra írta...

És "használjátok" őket valamire? Mondjuk "fűnyírásra"?

Annamarie írta...

Igen, kiszoktuk őket tenni a fűre, leborítva egy ráccsal, aztán azt mindig odébbhúzzuk. :-)

Alexandra írta...

Köszi :)