2012-07-14

Isten ajándéka

Tegnap késő délután igazi meglepetés ért minket: kecskéink egy kis gödölyével gyarapodtak. Mindezt úgy, hogy nem is számítottunk a szaporulatra, hiszen Finci, a legcsinosabb kecskelányunk semmi jelét nem adta annak, hogy vemhes. A naptárban rögtön utána néztünk, és bizony Laca feljegyzése szerint napra pontosan 5 hónappal ezelőtt történt a dolog Ödönnel, így minden stimmel.  Laca szülinapi kecskéje Picur is a napokban fog elleni, de neki akkora a pocakja, hogy 2-3 gidára is számítunk.
Így az újszülött kiskecskét Isten ajándékának tekintjük, és ennek szellemében Dórinak kereszteltük el.

De hogy milyen is a sors: egyik kezével ad, a másikkal elvesz... ugyanis Rozika, a 9 éves öreg kecskénk itt hagyni látszik e földi létet... ő már félúton jár az örök vadászmezők felé. Nem beteg, csak nagyon öreg szegény és már akkor sem volt jó állapotban, amikor lányával, Lindával együtt magunkhoz vettük. Már nem tud lábra állni, csak fekszik, nem mozdul, a fejét sem bírja tartani. Ő  tegnap óta van ennyire rossz állapotban. Csak az vígasztal bennünket, hogy Rozi életének utolsó pár hónapját megszépítettük, ugyanis ahonnan elhoztuk, ott egy alig másfél méteres láncon volt egy istállóba kötve. Nálunk az utolsó pár hónapban kiteljesedhetett az élete: szabadon közlekedhetett a karámon belül, frissen kaszált zöldet kapott az abrak mellé és ő sokszor legelészhetett is.

És akkor pár kép az immár egynapos kiskecskéről:





6 megjegyzés:

gionetta írta...

Kedves Annamária! Most nézegettem a képeket a ház felújításáról. Nagyon jól sikerült, a férjemmel kicsit "irigykedtünk" is. Ez lenne a mi álmunk. Igazán ügyesek vagytok, és remek ízléssel rendeztétek be. Kívánok Nektek sok örömet és boldogságot a házhoz és a közös életetekhez!

Sheila G. írta...

ugye, milyen aranyos?:)

Holdgyöngy írta...

Gratulálok Dórihoz, s nagyon rendesek voltok Rozihoz. Itt a szomszédban kutya van láncon, szívem szakad meg érte.

Bodzás Vendégház írta...

A lánykagida mindig nagy kincs:))) Az enyimek is gyönyörűek, rájuk alapozom a Bodzás állományát, bár nálam is volt szomorúság, hisz az anyakecske - Tincső - elpusztult e gyönyörű alom felnevelésébe...

Mimimama írta...

Nagyon kis édes! Gratulálok Hozzá:-)

Lizi írta...

Próbálom behozni egy hetes elmaradásomat,amíg nem voltam itthon és lázasan olvasok.Gyönyörűséges ez a kiskecske!!!