2012-06-04

Vendégjárás

Itt a jóidő, beindult nálunk a szokásos vendégjárás, aminek mi nagyon örülünk, hiszen ebből is látszik, hogy hiába költöztünk el 300 km-re, attól még gondolnak ránk és szeretnek minket.
A pünkösdi hétvégén kedves pesti barátaink jöttek el hozzánk. A paradicsom és zeller palánták mellett megleptek bennünket két kis teljesítményű, ám annál takarékosabb üzemmódú   "fűnyíróval" :-)Így az állatállományunk két nyuszival gyarapodott.

Az elmúlt hétvégén kedves rokonaim látogattak meg: két unokatestvérem a férjeikkel és gyerekeikkel, és a keresztmamám is velük tartott. 9 embert már bajosan tudtunk volna elszállásolni, így kibérelték a három házzal odébb lévő két apartmant, így közel is voltunk egymáshoz és ők is kényelmesen elfértek. Tőlük egy hiper-szuper digitális kijelzőjű tojáskeltetőgépet kaptunk, pára- és hőfokmérővel, tojásforgatóval. Hát ezt rögvest ki kell próbálnunk, így Lacám szerzett 51 db indiai futókacsa-tojást és bele is pakoltuk őket a gépbe.


Hát hogy mi lesz a végeredmény, azt bő egy hónap múlva megtudjuk.

Vizsgák: Ismétlés a tudás anyja - tartja a közmondás, és hát sajnos a számvitel vizsgán elért 51 pontom kevés a boldoguláshoz, legalább 60 kellett volna. Így októberben ismételhetek... Sokat jártam iskolába, sőt, anno már "vén fejjel", 39 évesen kezdtem a főiskolát, de még egyetlenegyszer sem volt olyan, hogy ne sikeredett volna elsőre egy vizsgám. Nehéz ezt már ennyi idősen megtapasztalni, feldolgozni meg még inkább. Na de most a héten egy újabb akadályt kell legyűrnöm, így inkább arra koncentrálok. Csak ha belegondolok abba, hogy ha sikerül minden írásbelim, akkor július közepén már kezemben lehetett volna a mérlegképes bizonyítványom... minden kedvem elszáll a következő két vizsgától.

Ráadásul nemcsak én vizsgázom, hanem az autómnak is vizsgáznia kell(ett) volna már vagy 2 héttel ezelőtt. 16 éves a lelkem, és most érkezett el az idő, hogy ahová nyúl a szerelő, ott mindenütt már rohadást tapasztal. Ez kívülről nem látszik rajta, mert igen szemrevaló jószág, de már a gatyámat is ráfizettem a sok alkatrészre. Így elmondhatom, hogy az elmúlt hét nem kimondottan az én hetem volt. Remélem, hogy a sok rossz után jönnek a kellemesebb napok is.

6 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

A nyusziknál nagyon vigyázzatok a szúnyogokra!
Ésm it fogtok csinálni 51 kis indiai kacsával???

Lizi írta...

Nagyon helyesek a nyuszikák!!És a keltetőgép is nagyon találó ajándék volt!Sok sikert!!!

Compot írta...

Helyesek a nyuszik. A további vizsgákhoz sok sikert kívánok, az én lányom is most jár mérlegképes tanfolyamra, látom, milyen nehezek a vizsgák, ami persze nem feltételezi, hogy nem kell sikerülnie.

porta írta...

Minden elismerésem annak, aki munka mellett/után még tanul is. A keltető szuper, kíváncsi vagyok az eredményére.

Névtelen írta...

fel a fejjel, számvitel vizsgán minden rendes ember elhasal elsőre... remélem szaporodik és megmarad az állatállomány, szomorúan olvastam a korábbiakat! (egy rendszeres olvasó)

Putrinka írta...

Már régóta zugolvasód és irigyed vagyok:-) nemcsak azért, ahol laktok, hanem hogy ilyen bátran bele mertetek vágni az ismeretlenbe. Szorítok, hogy sikerüljön az a fránya vizsga és ne így fogyjon az állatállomány.