2012-06-20

Jelentkezem...

Jelentem, még élek... jó rég nem írtam már, de ennek az az oka, hogy vizsgaidőszakom van, és nem igen érek rá most blogot írni, de leginkább arra nem, hogy a mobilinternettel hosszú perceket várjak, amíg egy oldal betöltődik (az e-mailjeimre pedig nem is tudok válaszolni sem, annyira gyenge).
De megint kecsegtető, reménytkeltő ajánlatot kaptunk a nagyságos Magyar Telekomtól, hogy végre lesz vezetékes internetünk. De hogy mikor? Azt győzzem kivárni...

Vizsga terén: mint ahogy azt már írtam, a számvitel nem sikerült, ismétlés októberben. Az adózás talán sikeredett, és ellenőrzésből az 5 órás vizsga holnap vár rám.
Az autóm is sikeresen levizsgázott tegnap, hol másutt, mint Budapesten. Az agyam megáll, hogy itt falun megélnek olyan vállalkozások, mint a szomszéd falubéli vizsgáztató autószervíz (legszívesebben ide írnám a nevét, de a negatív reklám is reklám), akik eleve olyan feltételeket szabnak a vizsgára bocsátáshoz, ami teljesíthetetlen. Csak egy rövid példa: az ABS lámpa a műszerfalon fel-fel villant, valami kontakt baja volt, erre a szervízes azt mondja, hogy cseréltessünk benne ABS pumpát, ami kedvezménnyel is 550.000,- Ft. Az autót, meg ha el akarnám adni, 200 ezret nem kapnék érte. Normális az ilyen ember???  Mellesleg ez egy extra dolog a kocsiban, ettől még tökéletesen működik a fékrendszere, és ABS nélkül is biztonságosan tud részt venni a közúti közlekedésben. Na de túl vagyunk rajta, kemény 180 ezrünkben van, hogy 2 évre megkaptuk a műszakit, na meg persze egy teljes napunkba került és 2*320 km-be.

Állataink jól vannak, ugyan a tyúkok kevesebb tojást tojnak, de gondolom, hogy ez a hőség számlájára írható. A tojáskeltetőben éppen félidő van, na még két hét és meglátjuk, hogy az 51 kacsatojásból mennyi kiskacsa lesz. Nagyon úgy sandítjuk, hogy Picur nevű hófehér kecskénk (Laca szülinapi kecskéje) hasas. A kiskecskéinket már leválasztottuk az anyjukról, így Micike napi másfél liter tejjel járul hozzá piciny sajtkészítő műhelyünk virágzásához, de egyelőre csak saját és vendégeink fogyasztására. A sajtok egyre jobbak, egyre finomabbak. Többfélét is kipróbáltunk, pld. az újdonság a metélőfokhagymás, isteni finom lett. De szoktunk zellerest, köményest, csilist, darált paprikást, kaprost, sima fokhagymást is készíteni. Eddig nem volt túl sok tejünk, de a mostani napi adaggal már 3 naponta neki lehet kezdeni a sajtkészítésnek.

A vendégeskedés azóta is tart... nem unatkozunk!

1 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Érdekes, nálunk a mobilnet pedig most jobb, mint valaha. Megbízható, stabil és valami fejlesztésnek köszönhetően tavaly szeptember óta kb. ötször olyan gyors, mint előtte. Vodafone.