2012-03-25

Virágzik a szilvafa

Amíg a többi fán éppen csak a rügy látszik, addig az öreg szilvafánk már teljes pompájában virágzik. Ahogy virágba borult, ellepték a méhek, és a környékét belengi a finom virágillat.

Végre megérkezett a tavasz, amolyan

rügyfakasztós

virágbontó

igazi kocsimosós
jó idő. Ilyenkor szinte reggeltől-estig a kertben töltjük a napunkat, amennyi munka van, nem igazán lehet unatkozni. Már alig várom, hogy a virágosládákat teleültethessem muskátlival, petúniával.
Kedves párom legutóbbi munkálkodása a barátainktól kapott kerti lámpák felállítása és bekötése. A négy darab lámpa esténként feldobja a portánk hangulatát, s mellette igen hasznos is. Mivel nem új darabok, így majd egy festés rájuk fér.

7 megjegyzés:

Sheila G. írta...

a lámpákat "bekötitek"? hálózatra?

Annamarie írta...

Már bekötöttük, igen ezek 220 V-ról üzemeltethetőek. A földben megy a bekötés, Bergmann-csőbe van behúzva a vezeték. Természetesen nem állandóan üzemel, csak akkor, amikor dolgunk van kint, és majd a nyári estéken, de kizárólag esőmentes jóidőben.

Anikó írta...

De hangulatos lehet!:-)
Remélem idén sok szilva lesz, tavaly nem sok volt, lefagyott. Lehet majd szilvás gombócot, szilvalekvárt és jó kis szilvapálinkát csinálni!:-)
Üdv: Anikó

BAnya írta...

Széép. :) Én is ma csodálkoztam rá, hogy a "fosókaszilva" (nagymamám így hívta azt az apró gömbölyű fajtát) virágba borult.

Messzenéző Minyon írta...

Én is remélem, lesz bőven idén szilva. És nem tudom, mi lehet a helyzet nálunk, mert ebben a gyönyörű időben már második hete nem járunk a falunk felé.

Gandalf írta...

Sziasztok!
Hangulatos az a kerti világítás. Mi is tervbe vettük, de a megvalósítás még kicsit várat magára.
Utólagos engedelmetekkel felvettelek Titeket, Őrségieket, a blogrollomba. (Nem vagytok messze tőlünk...)

Annamarie írta...

Kedves Gandalf, örülök neki, és köszönöm, hogy felvettél a kedvencek közé.