2012-03-03

Újabb jószágok



Ma megérkezett hozzánk a hatodik kecske, méghozzá ugyancsak Zalaboldogfáról, ahonnan az előzőt is hoztuk. Finci annyira bájos, kezes, kedves jószág, hogy eldöntöttük, hogyha még meg van az a fehér kecskelány, akivel a zalaboldogfai kétnégyzetméterét megosztotta, akkor őt is elhozzuk. Így történt az, hogy Laca felhívta a tulajdonosokat és rákérdezett a másik kecske meglétére és mi örömmel nyugtáztuk, hogy ő is a miénk lesz. Ma el is autóztunk érte, így Pici már a mai nap nagy részét ismerkedéssel töltötte. Kíváncsi voltam, hogy vajon a két kecske három hét elteltével megismeri-e egymást, és azt véltük felfedezni, hogy igen! Pici is másfél év körüli, hófehér szőrű kecske, akinek egyszer már volt gidája, így reménykedünk abban, hogy az eddigiektől eltérő táplálás után talán neki is visszajön a teje, mint Fincinek. Az előző tulajék azt mondták, hogy Pici sokkal kezesebb, mint Finci, és valóban ez a nap folyamán beigazolódni látszik.

A mai napon nem csak egy kecskével lettünk többen, hanem a baromfiudvarunk is két libával gyarapodott. Holnap viszont valami megoldást kell találnunk, ugyanis a libák valamiért nem szívelik a tyúkokat, Kukuval meg már az egyik össze is verekedett. Biztos, hogy még szokniuk kell egymást, de addig is a baromfiudvarnak egy részét le kell választani a libáknak.

6 megjegyzés:

Sheila G. írta...

á, még ha ki is jönnének a libáitok a tyúkokkal, akkor is el kéne keríteni. a libák folyton pocsálnak, fosnak, az aszályos időszakot kivéve mindig egy lucsok az udvaruk.
a tyúkok azt nagyon rosszul tűrik, nem tojnak, hullanak, egyebek.
mi nem tudtuk őket külön tenni, meg az úsztató is macerás volt (lásd kétnaponkénti szivattyúzás, tiszta víz), így megszüntettük a víziszárnyasokat.

Lizi írta...

Nekem tavaly kinyírtak néhány jércét,azóta csak külön mertem tartani őket.A kacsákkal voltak együtt kicsi koruk óta,mégis ,mire felnőttek,őket is terrorizálták!

Messzenéző Minyon írta...

Szerintem ha elkezdik bántani őket, akkor erről nem fognak leszokni. Legalábbis nálunk az ilyen történeteknek mindig valamelyik kényszervágása vetett véget.

baratella írta...

Csodálom ahogy gyarapodik az állatállományotok és a hozzáállásotokat is. Izgatottan várom az újabb bejegyzést.

Mézeskalács írta...

Nem régen találtam a blogodra. Alig győztem kivárni, hogy végre végig tudjam olvasni az egészet. Nagyon tetszik! A libák elég barátságtalanok tudnak lenni, tavaly nekünk is volt négy, az idén is veszünk. Szerintem is jobban teszitek, ha külön választjátok őket. Két hét múlva pedig érkezik két kicsi bárány:) Izgatottan várom a további bejegyzéseidet.

Messzenéző Minyon írta...

Azon gondolkodom egyfolytában, hogy miért is lett Nektek liba, ha nem eszitek meg. Tojásért? Tolláért? Vagy csak úgy?