2012-02-07

Az étolajos flakon új funkciója

Újrahasznosítunk... ami a mi házunk táján nem meglepő, hisz új anyagokra csak a legritkább esetben kerül anyagi forrás. Általában mindent fel szoktunk használni, amit úgy ítélünk meg, hogy még használható, így épült csupa bontott anyagból pld. a nyári kiülő is.


Most egy sokkal kisebb volumenű dolog kapott teljesen új funkciót: a kiürült 5 literes étolajos flakon.



Na de mit keres felakasztva a faágra? Vágtam rajta egy kör alakú lyukat, az alját megtöltöttem madáreleséggel és felakasztottuk a diófa ágára. Még innen az ablakból is látom, hogy a kismadarak sorban ülnek a szomszédos ágakon a sorukra várva, egymást váltva röpködnek ki-be. Az etetőt két-három naponta újra kell tölteni eleséggel, főleg most a nagyon hidegben. Jaaaa......majd el felejtettem: végre leesett az első hó is!

1 megjegyzés:

Isabel írta...

klassz dolgokat éltek meg, annyi biztos! sajnos, én hiába vágyódom évtizedek óta hasonló életvitelre, már csak innen a budapesti panelból nézhetek más örömeire.
Az újrahasznosítást panelszinten, szobaszinten én is művelem, csak másként. Ilyen flakon-etetőt én is csinálhatnék, mert néhány cinke van errefelé is, de még erkélyem sincs, ahova kilógathatom, úgyhogy viszem a műanyagokat a szelektív gyűjtőbe.