2012-02-05

Ő az ötödik

Egyre növekvő létszámú "kecskefarmunk" legújabb lakója egy bájos, gyönyörű kecskelány, Finci. Őt tegnap egy zalaboldogfai tanyáról vásároltuk, másfél éves, kedves, szelíd jószág. Látszik, hogy gyerekek közelében volt, nem öklelget, mint a többi, hagyja magát simizni. Ma reggel, ahogy néztük őket, megállapítottuk, hogy Finci igen gyorsan beilleszkedett az új közösségbe.

Még legalább két kis gödölyét szeretnénk, és ha Mici is megellik, akkor már nyolcan lesznek.Lacám a héten Lindát 2 naponta fejte. Egy fejés alkalmával 2-3 dl tejet ad, látszik, hogy már lassan elapasztja a tejét. Mindenesetre arra nagyon jó, hogy mire "nagyüzem" lesz, addigra Laci is belerázódik a kecskefejésbe.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Tüneményes, mit nem adnék,ha lehetne kecském és egyéb állatkáim :)

Messzenéző Minyon írta...

És akkor lesz sajt is?

Annamarie írta...

Idővel lesz sajt is, de hogy mikor, azt majd a lefejt tej mennyisége határozza meg. 2-3 dl tejből még nem lehet sajtot készíteni, de mindenképpen az a szándékunk.

Messzenéző Minyon írta...

Ja, és még egy fontos kérdés: szeretitek a kecsketejet? Mert én sajnos nem tudom meginni, sem a kecskesajtot megenni, mert hányingerem lesz tőle. Pedig amúgy a tejet és a sajtot (meg minden tejterméket) nagyon szeretem.