2012-01-28

Az új lakók





Ödön és Mici új lakótársakat kapott két anyakecske személyében. Abban a faluban, ahol dolgozom, egy ott élő idősebb nénitől kaptuk őket, mert már nem tudja annyira a gondjukat viselni, így ránk bízta. Nem fiatal már egyik sem, Rozi igencsak benne van már a korban, hisz a néni szerint 8 éves, a lánya Linda 4 éves és már volt egyszer gidája. Szeretnénk még kecskéket, hisz két kecske nem kecske, most már négyen vannak, az már valami... de még mindig nem elég! Lacával már el is terveztük, hogy milyen módon fogjuk a karámot megnagyobbítani, hogy legyen bőven helyük a jószágoknak. A tároló helyiséget már ki is űrítette, és leválasztja a garázstól, hiszen a jelenlegi "hálószobájukban" négyen már szűkösen férnének el.




Ödinek igen sajátos udvarlási technikája van, a két új jövevényt azonnal birtokba is vette.





Szépen gyarapodik az állatállományunk, tavasszal szeretnénk nyuszikat is, meg még tyúkokat és kacsákat is. Lassan egy igazi farmon fogunk élni, amit mindketten nagyon élvezünk.




7 megjegyzés:

Vállalkozásom megszűnt írta...

No lesz már mekegés reggelre, nem csak kokas kukorékolás!
Amúgy édesek és nagyon jó a helyük is.

Messzenéző Minyon írta...

Nagyon helyesek!
És mi a tervetek? Kecsketej? Kecskesajt? Még a végén igazi farmerek lesztek!

Messzenéző Minyon írta...

Jaj, majd' elfelejtettem mondani!
Valamelyik éjjel azt álmodtam, hogy három kisgidátok született, tehát Mici nem is 3 az egyben, hanem 4 az egyben!

Lizi írta...

Nagyon foglalkoztat engem is a kecsketartás,bár kicsit félnék tőlük.
Mi a további terved velük?

Annamarie írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Annamarie írta...

Minyon, Micinek az első vemhessége, valszeg csak 1 gida lesz.

Lizi: a hsz-ed alapján találtam a blogodra. Hú de klassz, ha lesz időm, végigolvasom!
A kecskéktől én is tartottam, de barátkozni kell velük és megszoknak. Jó lenne, ha teljesen kezesek lennének, mert a Linda bizony öklelget!
Mi a tervünk? Hát nagy terveink vannak kecskeileg. Szeretnénk még anyakecskét,még legalább 2-3 db-ot, leginkább a tejért, mert sajtot szeretnénk belőle készíteni (későbbiekben eladásra is).
Azonkívül én nagyon szeretem őket nézegetni, állati jó fejek!

baratella írta...

Ez igen!jó olvasni soraidat! Ilyen bevállalást!Nem könnyű egy farmot kialakítani és igazgatni, de az élmények kárpótolnak. Én is városi "leányból" lettem falusi tíz éve már , de még mindig élvezem és izgalmasnak érzem.Szeretem és tisztelem az állatokat, szívesen nézem nálad is. Köszi és kitartást.