2012-01-18

Kicsit aggódom...


... az időjárás miatt. Még ebben a szezonban nem esett egy csepp hó sem, és eső sem túl sok. Ha havas képet szeretnék, elő kell vennem az egy évvel ezelőtti fotókat. Hát ezért költöztünk mi az Alpokaljára? Annak idején, anno 2007. decemberében, amikor beleszerettünk az Őrségbe, több cm-es hóréteg borította a tájat... Igazából hidegnek sincs hideg, eddig talán a legalacsonyabb hőmérséklet -7 volt, még tavaly valamikor november vége körül. Ennek persze -főleg a fűtés szempontjából - örülni kéne, de én akkor is nagyon várom, hogy essen már végre egy kis hó! Nem csak a látvány miatt szeretném, hanem azért is, mert most van itt az ideje, és nem szeretném, ha esetleg márciusban kéne még havat lapátolni, amikor a veteménnyel kéne már foglalkozni.
Tavaly ilyen telünk volt:

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Biztos én vagyok a hibás, mert elérhető helyre készitettem december elején a hólapátot! Tegyem vissza a sufniba? Laci

Annamarie írta...

Laci, szerintem nyugodtan visszateheted a hólapátot, úgy sem lesz vele mit lapátolni.

Barackos írta...

Szia!Nem akarom fájdítani a szívedet, de nálunk, Tényőn bizony esett hó, a gyerekek tudtak hóembert építeni, szánkózni, igaz 2 nap alatt el is olvadt, már csak nyomokban látni.

Gandalf írta...

Szia!
Nemcsak, hogy elérhető helyen, kéznél van a hólapát, de ráadásul zsír új. Ha nem lenne, tuti 50 cm hó takarná a tájat. Gondolkodóba estem, eladjam...?

Gandalf írta...

Gyönyörű képek. Az ember legszívesebben kirohanna, és csak ölelné a fehérséget...

baratella írta...

Nagyon-nagyon hiányzik a hó, a fehér lepellel borított táj nyugalma. Helyette csak sár és szürkeség.