2011-01-04

Nálunk ilyen volt

a ma délelőtti részleges napfogyatkozás:

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a hálószobaablakból a laptop előtt ülve ha kinéztem az ablakon, akkor rögvest szembetűnt, így figyelemmel tudtam kísérni a változást. Nem sokkal később a napocska karéja alul látszott, mint egy mosolygós szmájli, majd utána pedig a karéj a jobb oldalon látszódott :-) 10 óra után nem sokkal azonban eltűnt a szemem elől, és csak a felhős égbolt látszódott, ami azóta is erősen tartja magát.
Kint a bejárati ajtó előtt 9 lépcső magasságában -5 fok volt délben. Tegnap azt olvastam, hogy egy népi időjós egész évre közzétette időjárás előrejelzését: a téli nagy hideg január közepéig tart, onnan enyhülés várható. Húsvétkor 20-25 fok meleg lesz, június 5-15 között nagyon meleg lesz, a nyár egyébként esősnek ígérkezik, a nyaralást július közepétől augusztus közepéig érdemes időzíteni. A szeptember eleje nagyon hűvös lesz, de utána pedig szokatlanul felmelegszik az idő. Decemberre erős lehűlést, sok csapadékot jósolt.
Hát majd meglátjuk. Én viszont már nagyon várom a tavaszt, bele sem merek gondolni, hogy az eljövetele még mennyi idő...

4 megjegyzés:

Era írta...

Itt Pesten esélyünk sem volt látni semmit a napfogyatkozásból, olyan szürke felhős-ködös minden...grrrrr!
Amúgy Boldog Új Évet Nektek! Kívánom,erre az évre, hogy Lacának jöjjenek a megrendelések, Neked pedig sikerüljön munkát találni! :-)
Era voltam, ha nem az írná ki :-)

Éva írta...

Nálunk is látszott, szép volt!!:)

A népi időjós jóslása pedig nekem meg is felelne, csak sok csapadék ne legyen, ha kérhetem...;)

csibe írta...

De szép lehetett! Mi hiába szugeráltuk a felhőket a munkahelyen, nem akartak arrébb menni... Neked pedig még segítettek is, hiszen ha jól látom szépen megszűrték az erős fényt :)
Én is munkában gazdag, boldog új évet kívánok Nektek!

Messzenéző Minyon írta...

Gondoltam is a Facebook-ot nézve, hogy itt is bemutatod :)
Hát mi sem láttunk semmit sem belőle.