2011-01-15

Januári tavasz

Mostanában csudajó időjárásban van részünk. Hó már régen nincs, talán karácsony első napján esett utoljára, a hőmérséklet viszonylag magas, tegnap pld. egy szál pulóver is majdnem sok volt, olyan meleg volt. Mondjuk, ez abszolút nem természetes dolog, hiszen a téli hónapok között talán a január szokott a leghidegebb lenni. De mivel már nagyon várom tél végét, így ennek a januári tavasznak kifejezetten tudok örülni. Természetesen annak is, hogy így spórolni lehet a tüzelővel, hiszen elég, ha csak délután gyújtunk be.
Ősszel, amikor bekerültek a kinti növények a házba, a kálámnak a fürdőszobában találtam helyet a teleléshez. Ő ezt két gyönyörű virággal hálálta meg:

A kertben is az ősszel eldugott hagymás növények sorra bújnak elő:




Bízom benne, hogy olyan nagyon hideg már nem lesz, hogy elfagyjanak.



5 megjegyzés:

csibe írta...

Én is nagyon élvezem ezt az időjárást, jó lenne ha már ilyen maradna... Volt szép havas időnk is, korcsolyázhattunk is, most már elég a télből :)
Viszont sajna emlékszem olyan húsvét hétfőre amikor szakadt a hó, és márciusban is ültettünk már fenyőt hóesésben, szóval szerintem idén még lesz benn részünk bőven... :)
Nagyon szépek a virágaid, jó lenne, ha megmaradnának!

Bodzás Vendégház írta...

Elfogadnám a káládat, gyönyörű, elegáns!

kovtama írta...

Szia Annamari,
mit csinálsz a káláddal, hogy ennyire szép? Nekünk is van egy, tele van levelekkel, zöldek is, de vékonyak, ráadásul virágot se hoznak. Pedig az első évben, mikor behoztuk akkor sorra hozta a virágait. Most pedig semmi. :(

Annamarie írta...

Csibe, Zsuzsi: Köszi!

kovtama: semmi különöset nem csinálok a kálával. Mikor behoztuk kintről, alaposan visszavágtam, amúgy nyáron is sokat virágzott. Úgy látszik, nagyon jó helyet találtam neki, a fürdőszoba déli ablakos és párás, biztos ezt szereti. De nem csak a kálám, hanem a mediterrán bougainvilleám is kihajtott. Pedig mikor behoztam, akkor az összes levelét ledobta, majd jól megmetszettem, és most tele van gyönyörű friss levelekkel. Remélem, most már átvészeli a telet.

Judit Újpalotárol írta...

Mi van veled két hete nem irtál semmit.A kála nagyon szép. Nekem is vannak sikerélményeim az orhideám és a fokföldi ibolyáim kivirágzottak.Boldog vagyok velük mert nagyon szépek,az ablakba vannak.
úgy látszik sikerült jó helyet találni nekik.Sok puszi Néktek.
Judit.