2010-07-30

Már harmadik napja esik

és a levegő hőmérséklete is jócskán lehűlt. Remélem, mindezek ellenére a szomszédban nyaraló Vidéki portáéknak nem megy el a kedvük az Őrségtől :-) Még szerencse, hogy a csatornázást az elmúlt hétvégén megcsináltattuk, mert ebben a szutyok időben biztos nem vállalták volna. Most viszont a frissen felásott talaj 68 méter hosszan sáros agyagfolyóvá vált, kerülöm is nagy ívben, mert ha rászárad a papucsom talpára, csak vésővel jön le.
Elkészült az előtető is, én voltam a segédmunkás. Fénykép majd legközelebb, mert eddig még nem fotóztam. Közben az elmúlt két hétben Lacám is épített másodmagával két cserépkályhát is, akit érdekel, az meglesheti az Otthon melege blogban. A héten jártunk Szlovéniában is, a megrendelt kültéri kemence alapját készítettük el, építésére majd két hét múlva kerül sor. Természetesen fotódokumentáció készül majd róla, az említett blogban megtekinthető lesz. A hétvégére vendégeket is várunk, így nagy a készülődés, sürgés-forgás. Hál'Isten, a dobozok és zsákok mostanra már elfogytak, így legalább azokat nem kell majd a vendégeknek kerülgetniük.
A rossz idő ellenére is minden kedves olvasómnak nagyon kellemes hétvégét kívánok!

3 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Kedves Annamarie!

Olvasom, már a sokadik blogban, hogy napok óta milyen rossz az időjárás. Nálunk, az Alföldön 7 ágra süt a nap és meleg van nagyon.
Jobb időt kívánok, Ildikó a blogod egyik hűséges olvasója.

Messzenéző Minyon írta...

Nálunk is nagyon sokat esett, de nekem most sokkal fontosabb, hogy a Tisza mentén, ahol a fiaim táboroznak, jó idő van.

Monika írta...

Nagyon fura ez az időjárás: Sátoraljaújhelyen most csütörtökön érkezett vissza a kánikula, előtte 4 napig szakadt az eső és hideg volt.Mindeközben Peste és környékén ragyogó idő volt ,hétvégére érkezett meg errefelé az eső.