2010-07-28

A felújítás folytatása: előszoba és konyha


Elkészült a belső előszoba és a konyha padlólapozása. Azért írom, hogy belső előszoba, mert van külső is. Ennek az a magyarázata, hogy nem szívesen váltunk volna meg az ódon, 111 éves bejárati ajtónktól, viszont télen rettenetesen húzza ki a meleget a lakásból. Így megfelezve az előszobát, beépítettünk egy kétszárnyas üveges ajtót, amely tavasztól-őszig nyitva van, télen pedig becsukva tartjuk, ezzel mintegy zsilipként működik. Az előszobába valami olyan követ szerettem volna, ami színében illik az ajtókhoz, stílusában az egész házhoz. Én eredetileg azt mondtam Lacának, hogy kisméretű, használt téglának örülnék a legjobban, de ő viszont nem örült túlzottan az ötletemnek, hiszen a téglának van egy magassága, amely ide túlzottan is magas lett volna, a téglákat felszeletelni házi körülmények között pedig szinte lehetetlen. Persze lehet szeletelt öreg téglát kapni, de aranyárban, így maradt a padlólap. Az elképzelésemről nem voltam képes lemondani, minden boltban azt kerestem. Ráadásul kitaláltam, hogy mindenképpen olyan padlólap kell, amelynek a széle nem egyenesen, hanem hullámosan van vágva, hiszen az általam keresett oly tipikus rusztikus hatást az adja vissza leginkább. Megtaláltam!


Ami a konyha padlólapozását illeti, ott nem volt kétséges, hogy az étkezőben lerakott és abból megmaradt padlólap kerül majd lerakásra, hiszen tulajdonképpen a "kiskonyha" az étkező folytatása. Még a pult fölé, a falra is jutott a lapból. Abban megegyeztük Lacával, hogy festeni (illetve meszelni) csak jövő tavasszal fogunk, mivel hogy az idén teszteljük majd a falakat, hogy miképp viselkednek az állandó szellőztetés, és ősztől az állandó fűtés hatására.


Nálunk millió csetresz, kép, tányér, bögre lóg a falon, mennyezeten, ez a fotókon látszik is. De szerintem ettől lesz annyira otthonos, személyes és egyedi egy ház, igaz, takarítani is többet kell. És hogy mennyire jobban haladnak a munkálatok, mióta itt lakunk! Persze azt most sem mondanám, hogy időmilliomosok vagyunk, de mindenképpen érezni azt, hogy nem a hétvégi két nap alatt kell a világot megváltanunk.

9 megjegyzés:

Csilla böködéje írta...

Szia! A napokban keveredtem ide és érdeklődve olvaslak. Kicsit hasonló cipőveb járunk mi is:-) Érdeklődve olvaslak és persze drukkolok a házatok építéséhez csinosításához.
üdv. CSilla

Annamarie írta...

Csilla, Te vagy a 40. rendszeres olvasóm, szerettel üdvözöllek! örülök, hogy idekeveredtél, gyere máskor is!

csibe írta...

Nagyon tetszik az előszoba padlólapozása, igazán jól néz ki és illik a ház hangulatához! Szerintem is jobb lett így, mint téglával :)
Tényleg nagyon otthonos a kiskonyha a sok csempőkével, én is ilyen konyhát szeretnék majd egyszer! A bútorok is nagyon tetszenek, ezek új bútorok, vagy netán a ház tartozékai voltak?

Zsófi írta...

Én is bepróbálkoztam a tégla ötlettel Zolinál de ő is elvette egyrészt hasonló okokból mint ti másrészt szerinte porolna!:S
De ezzel a lappal nagyon eltaláltad!

Annamarie írta...

Csibe: ezeket a bútorokat egyrészt a régi otthonunkból hoztuk, máűsrészt a neten (teszvesz, vatera) keresgéltem össze. Ami jellemző bútor nálunk, az a Bonanza, román bútor (amely lehet Nevada is, amely német, de ugyanaz, mint a Bonanza), mindegy hogy hívják vagy hol gyártják, az a lényeg, hogy stílusában rusztikus, és nekünk nagyon tetszik.

Zsófi: Köszi, örülök, hogy Neked is tetszik. Nálunk a nappaliban a belépő bontott tégla, nem porol, mert lekentük lenolajjal, viszont tényleg nehéz szépen rakni is, és nem is haladós.

csibe írta...

Nagyon köszi Annamarie, rákerestem a Bonanzára és teljesen beleszerelmesedtem! :) Mindig úgy tetszettek ezek a bútorok, csak nem tudtam milyen néven keressem.. :)

Messzenéző Minyon írta...

Éppen megfogalmazódott bennem a hsz, hogy mennyire látszik már a házon, hogy benne laktok, hogy ez már egy otthon, amikor az utolsó bekezdéshez értem :))

Monika írta...

Ó,nagyon IGAZI lett a burkolás!!!!!!A nagyon rági bejárati ajtóról kaphatunk képet,vagy az már nagy tolakodás?

Névtelen írta...

Szia! Megkérdezhetem, hogy mi a neve az előszoba burkolatnak? Mi is most keresgélünk és ez nagyon tetszik. Köszi