2010-05-13

Szeszélyes időjárás

Mostanában kiszámíthatatlan az időjárás. Az egyik pillanatban még süt a nap, a másikban pedig már szakad az eső. Engem a szél zavar a legjobban, az pedig errefelé nagyon intenzíven szokott fújni. Mindenesetre a letelepített virágaim remekül érzik magukat (velem együtt).

A lépcső - sok minden más mellett - még felújításra szorul...




Ezt a kálát a barátnőmtől kaptam, közel egy hét alatt virágot hozott.

11 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Majd elkészül az a lépcső is. Nagyon szép virágos már a kertetek!

csibe írta...

Nekem tetszik a lépcsős fotód, művészire sikeredett! Nagyon hangulatos a házikó előtt a sátor, micsoda jó dolog lehet ott ücsörögni! :) És az a sok virág!... Jól látom, hogy még aloe is van ott a lépcső mellett? Nekünk is van, de nem ilyen szép, teljesen le van nyírbálva, a levét csöpögtetjük mindenféle emberi/állati sebekre :)

Annamarie írta...

csibe, ez nem aloe, hanem agave, a tequila alapanyaga :-)) át kell már ültetnünk, kinőtte a cserepét és jónéhány kicsit is nevel már maga mellett. A sátor igazából csak egy pavilon, szép időben a tanulószobám :-))

Bodzás Vendégház írta...

Látom, alakul már a földi paradicsomotok:))

eorica írta...

sziasztok:), már régebben írtam, hogy ebben a házban nyaraltam egyszer, nagyon érdekes, autentikus hely, tudtok valamit esetleg a történetéről, anno kié volt? Hány éves lehet? Köszi:)

Annamarie írta...

EORICA:
igen, olvastam, hogy itt nyaraltál. Sok mindenki mondhatja ezt el magáról, hiszen egy régebbi tulaj tanárember volt és diákokat nyaraltatott itt. Sajnos a ház ez által elég lelakott állapotban volt, és a sokat érő, boltíves pajtát is elbontatta, amiből csak egy összedőlő félben lévő gazdasági épületrész maradt. A ház maga 111 éves, hallottunk a történetéről, aki anno építette, mi megpróbáljuk lehetőségeinkhez mérten újra felvirágoztatni

Éva írta...

Annamarie, olyan fantasztikus hangulat árad a fotóidból, elhiszem, hogy számotokra ez a hely a béke, nyugalom szigete, és hogy szerettek ott lenni! Annyira szépséges!!

Annamarie írta...

Éva: köszi. Én csak próbálom visszaadni azt a csodát, amit én is átélek azokban a napokban, amelyeket itt töltök.

Vállalkozásom megszűnt írta...

Igazán nagyon kellemes a környezet!

eorica írta...

köszönöm a választ, mondjuk mi nem diákként nyaraltunk ott, de ha lesz időd és kedved, írhatnál egy keveset a történetéről, a régmúltjáról a háznak, a pajta mintha állt volna még akkor, és ősrégi telefonkábelek is voltak a házban, bizonyára nem szegényemberé volt:)

Judit Újpalotárol írta...

Itt vagyok végre,hogy irjak neked.Minden blogg bejegyzésedet elolvasom.Nagyon szépen haladtok elöre.Érdeklödöm hogy faragott szekrényt elviszitek-e.
Remélem hogy a végleges költözés elött még talizunk.Sok puszi mindkettötöknek.