2010-03-12

A márciusi hó

keresztülhúzza minden számításunkat. Ugyanis a hosszú hétvégéből két napot Szomorócon töltünk és én már jó előre elgondoltam, hogy mivel fogunk foglalatoskodni. Először is a gazdasági épületet szerettük volna úgy-ahogy helyrehozni: a leomlott sarokrészt visszafalazni, a tetejét kátránnyal leszigetelni, belül pedig teljesen kitakarítani, mivel, hogy a ház előző potenciális gazdája (nem az, akitől vettük, hanem az őt megelőző) jórészt szeméttárolónak használta. Az ajtó-ablakok megerősítésítése is tervbe van véve, ugyanis ezzel a rendbetétellel már készülődünk a nyár közepi költözésre (ez majd egy külön bejegyzés témája lesz). Mivel két háznyi (130 nm + 76 nm) bútorunk van, így sok mindent a gazdasági épület egy részében fogunk tudni letárolni.

Én némi kertészkedést is be szerettem volna ütemezni, egyrészt a karácsonyi ezüstfenyőnket - amely egy nagy cserépben várja, hogy végleges helyére kerülhessen - szerettem volna elültetni, másrészt már nézegettem az otthon fellelhető virágmagjaimat, hogy melyeket tudnám most elszórni. Hát egyiket sem! Ugyanis most beszéltem szomoróci barátunkkal, aki mesélte, hogy 15 cm-es hó van, és az el sem fog olvadni, mert -10 fok volt az éjjel is.

Így hát marad a házban való szorgalmas tüzelgetés, a barátokkal való találkozás, valamint az első, ott töltött nemzeti ünnepségen való részvétel, amely egy kicsit számomra már azt jelzi, hogy lassan mi is odatartozunk.

A gazdasági épület rendberakását, az ültetgetést pedig prolongáltuk a húsvéti hétvégére!

9 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Akartam is kérdezni, hogy mentek-e, gondoltam, hogy igen :)
Látod, mennyire kívántad legutóbb a havat és most lett meg, amikor már kívánja a fene. Igen, a kerti munkák még halogatódnak.

Annamarie írta...

Ez így szokott lenni sajnos mással is, nem csak a hóval... na de ne elégedetlenkedjünk. Bízom benne, hogy utolsó próbálkozásai a télnek.

Vályogvető írta...

Mi szintén 2 napra megyünk, és módosítjuk az előzetes terveinket.
Nyár közepi költözés? Kíváncsian várjuk az újabb bejegyzést!

Annamarie írta...

Vályogvető: akkor Ti is gondolkoztatok eleget, hogy a téli időjárás miatt miként legyen a program módosítás.
Nem kerülte el figyelmedet a nyári költözés; igen, így lesz, de ezt a következő bejegyzésből majd részletesen (és természetesen személyesen majd még részletesebben) megtudod.

Vályogvető írta...

OK! Várjuk...

Fahéjasalma írta...

Szia! Hát ez a hó tényleg nagyon nem hiányzott. Én is kint szerettem volna dolgozgatni, udvart és autót takarítani... hát ez nem jött össze. De most már aztán tényleg elég a télből! :-)Most már csak jön az igazi tavasz!

Messzenéző Minyon írta...

Na most meddig csigázol még minket azzal a bejegyzéssel? :))

Annamarie írta...

Minyon, jönni fog az!!! :-)
ma délután számvitelből modulzárót írok, így most éppen csak idekukkantottam... Remélem, holnap lesz időm.

Messzenéző Minyon írta...

Juj, lehet, hogy pont most írod? Drukk-drukk!!