2010-02-15

Kirándultunk Nógrád megyébe


Vasárnap, ebben a vakítóan napsütéses, téli időben nem nyugatra, hanem észak felé vettük az útirányt, Nógrád megyébe kirándultunk, egy helyes kis faluba. Kirándulásunk oka nem más, mint egy kedves bloggertársam, Péterbácsi felkeresése, ugyanis Lacámnak e-mailben jelezte, hogy cserépkályhát szeretne építtetni.

Péterbácsi - aki nem is annyira bácsi - terített asztallal és saját maga főzött, nagyszerű ebéddel várt bennünket. Péter gyönyörű, népies stílusú fa nyílászárókat, bútorokat készít saját műhelyében, munkái igazán figyelemreméltóak. Laca méricskélt, tanácsot adott, együtt gondolkodott Péterrel, és végül megegyeztek a cserépkályha helyében, nagyságában. A jobb idő beálltával - reményeink szerint március vége felé - indul a cserépkályha építés, de arról majd az Otthon melege című blogban fogunk képes, részletes beszámolóval szolgálni.


9 megjegyzés:

Vályogvető írta...

Szóval "Péterbácsi" beelőzött! Sebaj időnk van, kivárjuk a sorunkat...
Szépek a munkái, az utcafronti ablakokra spalettákat szeretnénk csináltatni, érdemes lesz felvenni Péterrel is a kapcsolatot.

Annamarie írta...

Ez így van, tényleg gyönyörűen dolgozik, én személyesen is meggyőződtem róla! Mi is spalettákat tervezünk, olyan tulipánosakat :-)

Ti is sorra kerültök, ne aggódj! Egy cserépkályha rakás nem olyan túl sok idő (pár nap), Laci örül, hogy van a munkája iránt érdeklődés.

Messzenéző Minyon írta...

Nahát, mi mindenre jó a blog! Máris csőstül jön a munka, csak győzze Laca!
Péterbácsi munkái valóban csodálatosak! Szoktam olvasni a blogját, de azt nem tudtam, hogy ilyen csodákra képes.

Annamarie írta...

Csőstül még nem jön, de jó lenne, ha jönne, mert akkor akár főállásban is tudná csinálni.

Vállalkozásom megszűnt írta...

Köszönöm a beszámolót és az érdeklődéseket! Majd a kész kályháról én is teszek fel fotókat.
Örülök, hogy megismerkedtünk.

Vállalkozásom megszűnt írta...

Tisztában vagyok vele, hogy ez a cserépkályha lesz a Laca első munkája,de gondoltam megadom neki a lehetőséget.Bízom benne, hogy olyan jól sikerül, hogy rövidnadrágban tudok majd dolgozni a műhelyben.

Annamarie írta...

Kedves Péter, mi is viszont örülünk az ismeretségnek! Köszönjük még egyszer a vendéglátást. Laci nagyon készül az első igazi kályhájára, biztos vagyok benne, hogy tökéletes lesz!

Vályogvető írta...

...és ez a tökéletes kályhaépítés csak fokozódik!-)

Vállalkozásom megszűnt írta...

Nagyon szívesen láttalak benneteket vendégül, majd összehozunk egy parasztházas találkozót is valahol.
Egy kis tapasztalatcsere,evés,ivás stb.