2009-08-17

Előszó - szerelem első látásra



Az ŐRSÉG... egy évvel ezelőtt még azt sem tudtam, hogy merre keressem a térképen. Miután 2007. decemberében ezen a vidéken töltöttünk 3 napot, azóta szinte megállt az idő. Férjemmel együtt végérvényesen és visszavonhatatlanul beleszerettünk ebbe a vidékbe, s a megoldást kerestük arra, hogy miképp csempészhetnénk mindennapjaink gondolatába e csodálatos helyet...



Kerestük, s megleltük a megoldást. Miután hazajöttünk, egy hétre rá máris autóba pattantunk, és visszalátogattunk a környékre. Valami tudatalatti erő húzott, és szinte vonzott bennünket az Őrségbe vissza, mint a mágnes a vasat. A házakat kezdtük el figyelmesen szemügyre venni, főként az eladósorban lévőket. Laca megállt több helyen is, érdeklődött a helyi emberektől, hogy tudnak-e eladó házat arrafelé. Aznap nem jártunk sikerrel, így hazajöttünk. Az elkövetkezendő két hétben elkezdtük bújni az internetet, több, szóba jöhető ingatlanra bukkantunk. Szorgalmasan jegyzeteltünk, több emberrel időpontot is egyeztettünk, és végre újra útnak indultunk. Végigjártuk a házakat, ám egy sem dobogtatta meg szívünket. Ragaszkodtunk ahhoz az érzéshez, mint amikor mi ketten 2006. telén megismerkedtünk: szerelem első látásra. Egy kifejezetten konkrét háztípust kerestünk, pontos elképzelésünk volt róla, hogy milyet szeretnénk. Aznap az utoljára megnézett ingatlan tulajdonosa nem ért rá, így csak külsőleg tudtuk szemrevételezni. Pedig külsőleg, első ránézésre nagyon is megfelelt volna... Újabb két hét múlva kifejezetten ezért az egy házért autóztunk oda-vissza több mint 600 km-t, de megérte... A következő 2 hónap leforgása alatt elintéztük a hitelhez szükséges papírmunkát, és áprilisban már mint saját tulajdonunkban töltöttünk ott egy hetet.


A ház felújítási munkálatait és az ott töltött mindennapjainkat a http://amihazunk.blog.hu/ oldalon örökítettem meg. Közel egy évet töltöttem itt, de mostanában egyre több a problémám, nehézkes az írás is, amit írok, sokszor elvész... tehát úgy döntöttem, hogy átköltöztetem a blogot ide. Viszont a két rendszer nem kompatibilis egymással (ezt leírni igen furcsa így 2009-ben, az internet és a fejlett számítástechnika világában), így nem tudtam az egész blogot importálni. Aki most jár nálam először, azt kérem, hogy olvassa el az előző oldalon a ház történetét. Én pedig mától itt vezetem tovább a naplómat.

2 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Köszi, Annamarie, hogy értem módosítottad a megjegyzésablakot :))
Most már valóban tudok üzenni :))

Annamarie írta...

Nagyon szívesen. Így talán kényelmesebb mindenkinek.