2009-08-31

Könyvajánlós játék

Pár héttel ezelőtt Palócprovence hívott játékba: az éppen olvasott könyv 161. oldalának 5. mondatát kellett idézni. Őszinte leszek, nem mindig érek rá olvasni, így ezt a könyvet már jó ideje "fogyasztom", oly régóta, hogy most egy nagyobb kihagyás után tervbe vettem, hogy elkezdem előlröl. Viszont a nyári szünet után 2 nap múlva kezdődik nekem is a sulim, így talán a Pénzügy könyvem többször lesz a kezembe. Mindettől függetlenül el fogom kezdeni újra az olvasását.

"Ezek egyszerű emberek, gondolta Fülöp; valamit tenni kell, hogy figyelmüket lekössük."

Ez a mondat - mint bizonyára több mindenki ráismert - Ken Follett népszerű regényéből, a Katedrálisból lett idézve.

A regény a XII. századi Angliában játszódik, izgalom, cselszövés, kaland, szenvedélyes szerelem jellemzi. A középkori világ kel életre, amikor egy katedrális építése körül bonyolódik a cselekmény egy polgárháború közepén.
Azért is érzem úgy, hogy eljött az ideje a könyv újraolvasásának, mert jövőre megjelenik a regény filmes feldolgozása. A filmet részben hazánkban, részben pedig Bécs mellett forgatják. Producere Ridley Scott, az egyik főszereplője Donald Sutherland, a könyvbéli kingsbridge-i kolostort pedig az Europa Nostra-díjas Ócsai Református templom helyettesíti. Ken Follett aktívan közreműködött regényének megfilmesítése során: beleszólást kapott a forgatókönyv véglegesítésébe és a szereplők kiválasztásába is. A regény filmes változatára is nagyon kíváncsi vagyok és aki esetleg még nem olvasta a könyvet, annak szeretettel ajánlom Ken Follett világhírű regényét.

3 megjegyzés:

Vályogvető írta...

Micsoda új design! Látom nem csak a ház szépül, hanem a napló is. Nagyon tetszik!
Hogy ide illő bejegyzés legyen: nagyon régen olvastam egy jó könyvet, már várom a hosszú téli estéket...

Annamarie írta...

Köszi Vályogvető! Keresem magam... A helyzet az, hogy muszáj voltam váltani, a másik template-ben nem működött a dátum, nem jelezte, hogy ki az írója... szóval problémás volt. Bár a fenyőerdős hátteret rettenetesen sajnálom, mert az az Őrségre igen jellemtő, de valahogy mintha ez jobban "én" lennék...

Palócprovence írta...

Jó könyv, már várom a filmváltozatát. Köszönöm, hogy játszottál!