2014-01-03

Mintha nem is január lenne!

Mióta itt lakunk, már hagyománnyá vált, hogy az új esztendőt mindig egy jó nagy sétával kezdjük, természetesen a kutyusokkal. 1-jén meg is volt a séta, bár akkor nem volt ilyen isteni idő, és fotóapparátot sem vittem magammal. A csodálatos időt kihasználva ma is elmentünk egy nagyobb útra. Zsigereimben úgy éreztem, mintha február vége-március eleje lenne éppen, ami nagyon jó érzés volt, de rögtön bevillant az agyamba, hogy bizony lesz még ennek böjtje! Ilyenkor mindig attól tartok, hogy majd március-április tájékán jön a hideg meg a hó, akkor, amikor már tényleg itt az ideje a kikeletnek. Emlékszem, tavaly húsvétkor hó esett... az idén viszonylag elég későre esik, április derekára, így reménykedem benne, hogy akkor már a tulipánokban fogok gyönyörködni. De most élvezzük és használjuk ki a jó időt, amíg tart!









4 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon szép az idő. A kutyusok élvezik is nagyon. Bár ennél rosszab ne lenne!

Holdgyöngy írta...

Én csak amiatt jajgatok, hogy milyen bőjtje lesz ennek a tényleg barátságos időnek.

Gandalf írta...

Hihijjj! A képeid a Ludas Matyi c. rajzfilmet juttatták eszembe. Abban szerepelnek illen kellemes hangulatok a magyar tájról. Köszönöm! Ez igazán inspiráló!

S hogy lesz-e böjtje? Nem lesz, hiszen tél van. Márciusig még bármikor leszakadhatnak a hóförgetegek. Én inkább attól tartok, hogy a mező-, gyümölcsgazdaság fogja megsínyleni ezt a mostani jó időt... Akkor lehet, mégiscsak lesz böjtje...

chanson írta...

Mindig elámulok, milyen szép helyen laktok. :-)
Én is azt mondom, ennél rosszabb idő ne legyen. De tudom, ez valahol nem jó most a természetnek...