2013-01-05

Jenny

Ő Jenny, a 8 hetes golden retriever. Tulajdonképpen az utólagos karácsonyi ajándékom, csak akkor még nem tudtunk a létezéséről és ha tudtunk is volna, akkor sem lehetett volna még elhozni és mondjuk a karácsonyfa alá ültetni. Régóta szerettem volna egy golden retrievert, mert ennél a kutyafajtánál a gyönyörű külső megjelenés ragyogó belső tulajdonságokkal párosul. Nekem ez a fajta az igazi "KUTYA", és most itt van, itt fekszik a lábam mellett és szuszorog... Most még sokat alszik, amikor meg fenn van, akkor meg állandóan a nyomunkban van láb alatt, de ő egy igazi tünemény. Ma vált el nagy családjától, mivel 8 kistesója van. Ha valaki kedvet kapott volna, akkor elérhetőséget nálam talál (Vas megyében).




16 megjegyzés:

Sheila G. írta...

itt is elmondom, hogy mennyie cuki, és mennyire imádom már csak fénykép alapján is:)))

Lizi írta...


Néhány hétre befogadtunk egy ilyen kutyust,azóta is fáj a szívem érte.Az egy felnőtt kutya volt,végtelenül okos és hűséges...Leld benne spok örömöd!

Annamarie írta...

Köszönöm :-) Kár, hogy élőben nem láthattad... de sebaj, kirándulunk mi még együtt arra felétek!

Sheila G. írta...

fél kettőkor értünk haza, de sikerült végre ez a szemét vizsga, úgyhogy lényegében nem bánok semmit sem:)
jöttk még a mi utcánkba:)

kovtama írta...

Jaj de cuki egyemmeg:)) És ahogy kinyújtózva alszik.:) Képeket később is tegyél fel róla lécci.:)

Holdgyöngy írta...

Ősszel volt nálunk a gyerekek közt egy állatorvos hasonló, de hétéves kutyával. Mint egy istenre úgy nézett a gazdájára. Nagyon okos kutya, gyerekekhez járnak vele órákra, programokra. Imádták!

Messzenéző Minyon írta...

És mégis: majdnem egy éve már, hogy egy golden nekiment a kutyámnak, nem először (ez a kutya más kutyáknak is rendszeresen nekimegy), a verekedésük következménye nem rajtuk lett, hanem rajtam: két öltés a bal mutatóujjamon. Mindenki azt mondja, hogy a golden nem ilyen, de én azóta ezt a fajtát nem szeretem...

Annamarie írta...

Minyon, nem szabad általánosítani. Ha mégis, akkor az a kutya volt a kivétel, amely csak erősíti a szabályt. A golden retriever egy nagyon okos, jó lelkű, hűséges jószág, a viselkedése -mint minden kutyáé- nagyban függ a gazdája nevelésétől. Én is tudnék felhozni példát: engem egy skótjuhász harapott meg, mert a kis yorkimat akarta szétszedni, én meg felkaptam őt, így az én felkaromba harapott bele... azóta nem tudok a skótjuhászra még ránézni sem, pedig a Lassie című filmekből másképp ismerhettük meg azt a fajtát.

Messzenéző Minyon írta...

Persze, ezt mind tudom, de ahogy Te nem kedveled azóta a skótjuhászt, én sem kedvelem a goldent. Egy rossz emlék elég ehhez. Ettől még biztos Jenny nagyon aranyos és hűséges kutyátok lesz.
(Na mondjuk a skótjuhászról is nehéz ezt elképzelni.)

Messzenéző Minyon írta...

Na és igen, így van: a legtöbb a gazdán múlik. Ezt a gazdát az is minősíti, hogy egy év alatt egyszer sem tudta megkérdezni, hogy na mi van velem, pedig pontosan tudta, hogy mi történt, hiszen a kutya oltási könyvét is el kellett kérnünk, be kellett mutatni. És ez a gazda meg van győződve arról, hogy az ő kutyája soha nem bánt senkit, pedig de.

Mézeskalács írta...

Gyönyörűség!:)

Névtelen írta...

Tündéri jószág, jó lehet meggyömöszölni azt a patyolat, puha bundáját!
Erzsi

Vályogvető írta...

Kutya nélkül nem élet az élet! Jó választás volt, tündér pofa...
BUÉK Nektek és minden Olvasódnak!

Annamarie írta...

Köszönöm Vályogvető, az olvasóim nevében is! És kívánjuk Nektek is viszont!

Mankuci írta...

Nagyon édes. Régóta szeretnénk mi is goldit, ugyhogy elkérhetném a tenyészto elérhetoségét? Koszonom :)

Mankuci írta...

Nagyon aranyos. Mi is régóta szeretnénk egy Goldit, most hogy megyunk haza végre lehet is. Meg tudnád adni a tenyészto elérhetoségét? kissmanka@yahoo.com