2012-11-22

Elhagyom a falut...

... már ami a munkahelyet illeti. Jövő év január 2-tól itt hagyom ezt a gyönyörű lankás-dombos, hegyes-völgyes kis határszéli falut, ahol most a körjegyzőségben dolgozom. Megszakad a szívem érte, mert nagyon kedvelem e helyet és a lakóit is...  olyannyira, hogy ha lehetőségem volna arra, hogy megfogjam a szomoróci telkem 4 sarkát és egy rántással áthúzhatnám erre a vendvidéki településre, azonnal, gondolkodás nélkül megtenném.
 

Mindez persze köszönhető az új önkormányzati törvénynek, amely január 1-től lép majd életbe. Az én szempontomból a lényege, hogy 2000 fő alatt nem hozható létre önálló hivatal. És hiába vagyunk körjegyzőség 3 faluval, mindösszesen 600-as a lélekszám... így a jövő az, hogy csatlakozni kell más körjegyzőséghez, amellyel közös hivatalt hoznak létre és amely pont mégegyszer olyan messze van az otthonomtól, mint amennyire most járok, és a 9 Ft/km útiköltségtérítéssel ilyen üzemanyagárak mellett nem tudom felvállalni már azt a távolságot. A járások kialakításával viszont kapok egy lehetőséget arra, hogy bekerülhessek a kisvárosi járási hivatalba és én ezt elfogadtam. Szentgotthárd is gyönyörű hely, igazi ékszerdoboza a környéknek és biztos, hogy tetszeni fog az új munkám. Hogy mi lesz az, na arról még nincs hírem, hiszen január 1-vel alakulnak meg a járási hivatalok, így majd addig talán eldől. Ambivalens érzésekkel a lelkemben várom az újév első napját, de a lényeg az, hogy továbbra is lesz munkám.
 
 
 

10 megjegyzés:

Erdokóstoló írta...

Remélem kis házatoktól azért nem kell teljesen megválnotok!

Annamarie írta...

Nincs az a pénz, amiért beköltöznénk városba, vagy akár visszaköltöznénk a fővárosba... :-)

Böbe írta...

Nagyon szép hangulatos város Szentgotthárd, fiam Szakonyfaluba él,a közös házunk pedig Rábafüzesen van! Neked azért egy kicsit kiesik,de lényeg,hogy van-lesz munkahelyed.

Holdgyöngy írta...

Megértem a szomorúságod, fölöttünk is rezeg a léc, ráadásul semmit sen tudunk, mi lesz velünk. Azért bíztató, hogy legalább lesz munkahelyed.

kovtama írta...

Nálunk is átszervezés lesz(én alpolgármester vagyok, tehát nem ez a fő munkám) de annyit mondok: fejetlenség és káosz az egész.

Sheila G. írta...

az jó lesz, hogy lesz munkád. ez most a fontos.

nekem is a szívem szakadt meg, míg a városba jártam dolgozni.

Messzenéző Minyon írta...

Megnéztem a gugli térképen, azért majd íg is legalább másfélszer annyit kell majd utaznod...

Annamarie írta...

A gugli térkép nem ismeri fel sajnos a falunk határátkelőjét, így körbevezet, tehát nem mérvadó. Apátistvánfalva és Szentgotthárd mindösszesen 8 km-re van egymástól, tehát oda-vissza naponta 16 km-rel megyek majd többet. Az új székhely Szentgotthárdttól még 15 km-re lesz, tehát ha hozzáadom a 8 km-t, az napi 2*23km pluszt jelentene. De nem csak ez az egy oka van a választásomnak, hanem személyes is. Ha én maradnék, akkor lehet, hogy egy kollégámnak mondanának fel, ugyanis a létszám az meg lett határozva, és ha nekem eleve lehetőség lenne a járási hivatal, akkor így esélyt adok a kollégáimnak arra, hogy megmaradhasson a munkahelyük. A járási hivatalba felsőfokú végzettségűeket keresnek, így nekik nem lenne ez a lehetőségük.

Messzenéző Minyon írta...

De bizony, a gugli térkép Szlovénián keresztül mutatta az utat :)

Annamarie írta...

Az lehet, hogy Szlovénián keresztül, de Bajánsenye-Hodosnál visz át, ami nekem kerülő. :-)