2012-09-30

Tökös nap

A hétvégén rendezték meg a IX. Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált, amelynek keretében a szomszéd faluban, Magyarszombatfán is programokkal várták a közönséget. A faluban létezik egy gyönyörű panzió, a Kosbor, amely ugyancsak képviseltette magát ezen a rendezvényen, méghozzá tökös ételek kóstoltatásával. A tökös ételek nagy részét kedves barátunk, Szikora Imre nemzetközi hírű szakácsmester kreálta, melyek kitalálásához és előkészítéséhez a panzió tulajdonosa, a fesztiválon való megjelenéshez pedig Lacával mi ketten adtuk a segítséget.
 
A Kosbor Panzió standján Szikora Imrével és Farkas Ágnessel
Itt minden a tökről szólt: a krémes állagú, fűszeres sütőtökleves mellett kakukkfüves sütőtök-cékla saslik, gorgonzolával és sütőtökpürével töltött sütőtök-tekercs, zsályás, camamberes sült tök, és töklecsós pite szerepelt a kínálatban. A rendezvény kimondottan jól sikerült, hosszú sor kígyózott a pultunk előtt, és kora délutánra szinte majdnem minden el is fogyott. Nagyon jól éreztük magunkat.
 
 

3 megjegyzés:

Erdokóstoló írta...

Szívesen ott lettem volna!

gionetta írta...

Csatlakozom! Minden, ami tök, az nekem jöhet. Mentem volna én is! :-))

Messzenéző Minyon írta...

Még sosem voltam tökfesztiválon, egyszer de jó lenne eljutni egyre! Annak ellenére szeretnék, hogy nem szeretem a sütőtököt. De ott biztosan megkóstolnék valamit.