2012-08-21

Végre szabadságon!

Már nagyon vártam ezt a 20-ai hetet, mert 4 nap szabi árán 9 napot tölthetek itthon. Reggelente egyre nehezebben mentek már a felkelések, nálam ez azt jelzi, hogy lemerülőben van az elem :-). Most egy hét itthon, ráadásul Lacával együtt. Tervezgettük, hogy mihez fogjunk, végül is van mit tenni... Először is kipihentük a nyitott porta napunkat, amelyről a következő bejegyzésemben írok részletesen. Elöljáróban annyit róla, hogy nagyon jól sikerült. Azután le kell szigetelni a padlást, mert ugyan 6 m3 fával kifűtöttük az elmúlt telet is, de sok hőt elszív a padlás, hiszen gerendás mennyezetünk van, a fa födém felett annak idején maximum sárral kenték be a padlásteret. Ez ma meg is történt. Van egy-két mázolni való is: csináltattunk a fürdőszobába és a kiskonyhába új ablakszárnyakat, azokat kell lazúrozni. Már vagy két éve is van, hogy a szomszédból kaptunk régi spalettákat, ezeket Laca beépítette az ajtó előtti nyitott terasz felső részébe, így nem nyargal a szél közvetlen a bejárati ajtó előtt, és az eső és a hó sem esik be. Viszont ezekre a spalettákra jócskán ráfér a mázolás. Terveztünk még egy általános meszelést is a ház minden helyiségére kiterjedően, de előtte egy-két helyen a falat glettelni is kell, úgy hogy ez egy hosszabb folyamat lesz. Aztán vannak újabb terveink: a meglévő garázst teljes egészében a kecskék veszik birtokba, és ha beáll a rossz idő, akkor is tető lesz a fejük felett. Így az autóm kiszorul a garázsból, Laca viszont tervezett egy két autós kocsibeállót, ő a szabadsága alatt leginkább annak megácsolásával szeretne foglalatoskodni.

Ma elkészült a padlás szigetelése, amely a padlástér kitakarításából, majd hőtükrös fólia és rá tőzeggyapot leterítéséből állt. Szerencsére Lacának volt segítsége, így egy délután alatt meg is lett.

Ilyen állapotok voltak fenn a padláson

Dolgoznak a fiúk. Lacának volt segítsége, így könnyen ment a munka

A leterített tőzeggyapot, alatta hőtükrös fólia van

Megint megállapítottuk, hogy óriási a padlástér, ráadásul igen jó állapotúak a szarufák, tetőlécek, lehet, hogy érdemes lenne kezdeni vele valamit. Például két hálószoba simán elférne, mondjuk hátrafelé néző tetősík ablakokkal... de hát kettőnknek a meglévő hálószoba és nappali is bőven elég.

Szép munka volt mára, holnap én a mázolásokkal, Laca pedig a kocsibeálló ácsolásával folytatjuk a munkát.


3 megjegyzés:

Anikó írta...

Jó munkát nektek, és jó pihenést is!:-)

kovtama írta...

Azért pihenésre is maradjon idő! Annyira örülök, hogy most már ilyen sűrűn írogatsz!! Jó, hogy végre van már normális neted.:):)

Annamarie írta...

Anikó: Köszönjük szépen!
kovtama: mi is örülünk a jó internetnek, így könnyű irogatni, fényképet feltölteni... és ráadásul most még téma is van bőven, amiről lehet írni.