2012-05-09

Saláta és Gombóc

Még mielőtt valaki azt hinné a címet olvasván, hogy valamiféle gasztroirányt vett e bejegyzés, az téved. Saláta és Gombóc farmunk két új lakója, velük teljes az állomány. Saláta egy kis gödölye, 2 héttel idősebb a mieinknél. Gombóc pedig egy racka bárány, mi csak aranyszőrű bárányként emlegetjük. Mindkettőt Szalafőről hoztuk, arról a helyről, ahonnét őrségi pályafutásunk indult.  Több jószágot már nem szerzünk be, ennyit szerettünk volna eredetileg is, és remélhetőleg majd szaporodni is fognak nálunk. Gombócnak - majd ha eléri azt a kort -  keresünk egy fedeztetésre alkalmas párt.







Laca a nagy kifutó egy sarkában ácsolja a kecskéknek a nyári lakot: muszáj tető alá hozni, hogy a déli nagy melegben, illetve ha esik az eső, alá tudjanak húzódni.

4 megjegyzés:

kovtama írta...

Nagyon aranyosak. A bárányokat nem párban kell tartani? Mintha igy hallottam volna...különben egész nap béget. De lehet nem jól tudom.

chanson írta...

Milyen jó fejek... Olvasom a blogod, hogy "tanuljak". Nagyon tetszik.:-)

Messzenéző Minyon írta...

Én a címet olvasva egyből arra gondoltam, hogy biztos megint két állat :)
Alaposan belehúztatok az állattartásba! Arra én is kíváncsi vagyok, hogy a bárány hogy érzi majd magát egyedül.

Annamarie írta...

kovtama: Gombóc nálunk nagyon klasszul el van a kecskékkel, nem béget. Hogy mi lesz, ha felnő? ... nem tudom, majd elválik.

chanson: örülök, hogy olvasol és üdvözöllek itt nálam. Én is beleolvastam a te írásaidba és megmondom őszintén, hogy nagyon tetszik, ahogy írsz. A fotóid pedig egyenesen csodálatosak.

Minyon: Mint ahogy már írtam feljebb, nagyon jól érzi magát, de a vele együtt érkezett kiskecske is, és az előző héten még síró Franciska is már egy "kezesbárány". Imádja, ha simogatjuk, még a szemét is behunyja.