2018-04-17

Indul a kert szezon!

Végre túl tettem magam a balesetem részletein, már talán a bordáim is vissza kerültek a helyükre és a véraláfutások is felszívódtak. A szeretett autóm helyett lett másik, hát persze, hogy ugyanolyan típus, csak éppen diesel. Talán kevesebbet kell tankolnom havonta. 



És a nap is süt, a hagymás virágok nyílnak, végre tavasz van! Ha tavasz, akkor kertezés, már tervezem, hogy mit hová ültetek. Előtte azonban alaposan meg kell művelni a földet, mert hát ugye aki ősszel lusta volt felásni, az most issza a lustaságának a levét. Már túl vagyunk az első fűnyíráson is. Sajnos a tél igen megviselte a füvünket, a rengeteg csapadék és a kutyák miatt vannak kopasz területek. Valószínűleg az itthon lévő maradék fűmagot elhasználom ezekre a területekre, hátha újra befüvesedik. A kisebb-nagyobb gyümölcsfáink is virágoznak, ilyenkor öröm kint lenni a kertben, gyönyörködni bennük. Esténként a közeli patak partjáról béka-zene hallatszik, sőt, a saját tókánkban is fellelhető belőlük egy-egy példány. Imádom a tavaszt!

"A virágnak megtiltani nem lehet,

Hogy ne nyíljék, ha jön a szép kikelet;

Kikelet a lyány, virág a szerelem,

Kikeletre virítani kénytelen."


(Petőfi Sándor)

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Már hiányoltalak. Nálunk a kutya túr, én ültetek, ő kitúrja, ill. kikaparja. A föld alatti állatot kutatja. Ilyenek ezek az állatok, viszont jó, hogy itt a tavasz, ideje volt. További javulást neked.

kovtama írta...

Nálunk szerencsére a kutya nem tesz tönkre semmit, de az egyik macskánk az nagyon a bögyömben van, ő randalíroz. :( Jó, hogy felépültél, vigyázz magadra!