2015-07-17

Jól haladunk

az állatfarm felszámolásával. A tervezett részleges felszámolás nem valósult meg, hiszen legelőször a kecskék keltek el, és mind az összes: 2 ide a faluba, az összes többi pedig egyben, a környékre. Örültem neki, hogy nem lett szétválasztva a banda, és Laci tudja is őket látogatni, mert abban a faluban nyír füvet hetente egy vendégháznál, ahová kerültek. Nem állítom, hogy nem sirattam meg őket :-( , de ha már így elterveztük, hogy most egy kicsit - pár évre - leállunk,  jobb lesz nekik ott, az új gazdával. Elkelt Bélánk is, a lacaune kosunk, a többi juh-birka, mindösszesen hárman még itt vannak. Persze folyamatosan hirdetem őket, de hát mindenkinek túl messzi vagyunk...  A baromfiudvarban jelenleg 2 szem tyúk, 1 szem kakas és 4 pecsenyekacsa maradt. A futókacsák, a libák, a pulyka és 1 kakas elkeltek, vannak itt a faluban is belőlük,  de a többiek sem kerültek túl messzire. Ha nem sajnálnám és értenék hozzá, a maradék baromfit levágnám, vagy próbáltam levágatni, de pénzért sem vállalja senki. 

A kutyusok, cicák és a ló természetesen maradnak, sőt a nyulak is. Ha jól láttam, azoknál még szaporulat is várható. Azért nem maradunk állat nélkül :-) , de a "Szomoróczi állatfarm" táblát már le lehet venni.

4 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Hát ez bizony szomorú, főleg, hogy milyen lelkesen kezdtétek. De hogy mennyire megértelek, az talán kiderül abból a bejegyzésből is nálam, amit pont most kezdek írni.

Gandalf írta...

Megértem a helyzeteteket. Én is/mi is adtunk föl már életünkben egy-két dolgot. Utólag azt mondom jó döntés volt gazdaságilag, és mert ezáltal az energiánkat, időnket, pénzünket másba invesztálhatjuk. Viszont akkor is szívet szaggató. S mivel sajnos meglehetősen makacs vagyok, a következő döntéseket másképp akarom meghozni. Vagyis nem eladni, feladni, hanem átalakítani, s aztán felhasználni, megélhetést javítani általa. Persze a mi esetünkben nem állatfarmról kell dönteni, hanem más jellegű tevékenységekről, ami szintén energia és pénz igényes.

Ti hogyan tervezitek tovább?? Komolyan érdekel!

Annamarie írta...

Hogy hogyan tervezzük tovább?? Egyelőre nem szeretnénk a kutyákon, cicákon és az 1 db lovon kívül más állatot. Amióta itt élünk, folyamatosan csak robotolunk, pihenésre nem maradt sem idő, sem pénz és lehetőség sem, hiszen ennyi állat mellett lehetetlen volt elmenni akár két napra is. Elfáradtunk, helyesebben belefáradtunk az állattartásba. És közben persze az anyagi részéről se feledkezzünk meg, mert nagyon sokba kerültek. Szeretnénk egy 3-4-5 év szünetet, és utána is csak max. 2-3 db kecskét, nem többet. És szeretnénk jövő nyáron végre 9 év után eljutni az Égei tenger partjára Görögországba, amit mindketten imádunk. A maradék állattal is lesz bőven logisztika, de talán meg tudjuk arra a 10 napra oldani a felügyeletet. Ha másképp nem, akkor a kutyák is panzióba mennek :-) Ennyi egyelőre a terv, de semmi nem kőbe vésett.

Gandalf írta...

Kicsiny kis országunk egyik legszebb vidékén éltek, szerintem ebben egyet értünk. :D De tessék pihenni is! Helyeslem a döntéseteket! Komolyan! Mindemellett annak is örülök, hogy mégis tele vagytok ötletekkel, tervekkel. Ezek hajtják előre az olyan embereket, mint ti, vagy mi és még sokan mások. De besokallni nem szabad!
Remélem sikerül egy frankó nyaralás a jövő évben nektek!! Nagyon megérdemlitek! És remélem egy olyan ötlet is napvilágra pattan bennetek, nálatok, ami megtöbbszörözi a bevételeteket!