2010-08-16

Gombák

A mostani időjárás igencsak kedvez az erdei gombatermésnek. A majd' mindennapossá vált eső és utána a melegen simogató napsugarak kicsalogatják a sűrű avar alól az illatos barna vargányákat, a zöldes vagy lilás kalpagú galambgombákat és az aranyló narancssárga császárgombákat is. Bár a fotókon látható termést nem mi szedtük hanem kedves barátaink, viszont kaptunk belőle jócskán mi is. Így készítettem egyszer egy vegyes gombapörköltet, néhány vargánya és galambica fej bundában végezte, de a nagyja vargánya leszelve a kerti asztalon napfürdőzik, hogy aztán üvegbe kerülve a fagyos téli napokon felhasználva újra szánkban érezhessük az aranyló nyár ízét.





8 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

De szépek, de szépek! Mi is szedtünk a múlt héten vargányát és még nem is írtam róla...

vargaera írta...

Irigykedem és csorgatom a nyálam :))

Ügyesek vagytok!

Timi írta...

Hűűű mennyire szeretem én az erdei gombát! :)
Mellesleg, ha már írok, nem tudom, tudsz-e róla, hogy a szeptemberi Éva magazinban arról a kercaszomori, jurtában élő lányról van egy cikk, akiről Te is meséltél!

a írta...

Anyósom is éjjel nappal gombászni jár, én meg örülök, mert hamarosan ehetünk a finom vargányából! :)

Annamarie írta...

Minyon: látom, azóta már meg is született a bejegyzés :-)

vargaera: ezeket sajna nem mi szedtük, de mi is szoktunk gombászni.

Timi: nem tudok erről, de majd megpróbálom megszerezni a magazint. Nekem nem túl szimpi az a lány, van benne valami nagyon riasztó.

a: szerencsés vagy, hogy megszedik helyetted :-)) bár a gombászás az egy nagyon jó program, ha nem egyedül megy az ember

Timi írta...

Kicsit elborult lánynak tűnik, nagyon társadalmon kívülinek, de tiszteletreméltónak érzem. Laikusként maga a cikk jó, és vannak szép képek.

feri írta...

Fruzsinával kapcsolatban:mi láttuk a jurtát és a körülményeket, ahogy él és semmi riasztót nem találunk benne.Drukkolunk neki és megszületendő kisbabájának is!
Gabi és Feri

Annamarie írta...

Feri, én is láttam a körülményeket, nem is az a riasztó. A nézése, a beszéde és gondolkodásmódja - akkor úgy fogalmazok, hogy - kicsit különc. Legalábbis nekünk.