2010-06-01

Helyzetjelentés

Úgy is mondhatnánk, hogy helyzet az van... főleg mostanában zajlik az élet rendesen körülöttem/tünk. Először is a munkahelyemen van a legnagyobb helyzet: zajlik az átadás-átvétel, sok kolléganőt már ki is ebrudaltak az ország háza-béli irodájából. Várjuk a fejleményeket, és közben nem csinálunk semmit sem, csak az esélyeket latolgatjuk a folyóson. Nekem az egyetlen esélyem az, ha felmentenének, így boldogan költözhetnénk vidékre. Politikából legyen ennyi elég...

Közben túléltem május 31-ét, amely dátum minden, számvitel területén dolgozó részére felkiáltójeles dátum a naptárban. Éves beszámolókkal, társasági- és iparűzésiadó bevallásokkal keltem és feküdtem, pedig nem is volt sok, de valahogy most mégis olybá tűnt, hogy soha nem érek a végére. Közben kaptam egy soron kívüli áfa-ellenőrzést, így két napig az Apehba jártam. Valószínűleg azért tűnt kevésnek az idő, mivel közvetlenül előtte írásbeli vizsgára készültem és eleve későn álltam neki a mérlegösszeállításoknak. Na de letudtam, így rögtön el is felejtem, ki is törlöm a május 31-ét az emlékezetemből.

És akkor itt ez a fránya vizsga is, amely már két hete volt és még mindig nincsen eredménye! Pedig én már a jövő héttől tanulmányi szabira készülök, hogy megfelelően fel tudjak a júniusi szóbelire készülni, de amelyik modulból nem sikerült az írásbeli, abból szóbelizni sem lehet. Na de ki beszél itt kérem sikertelenségről... :-) remélem, hogy pénteken az iskolából csupa jó híreket kapok sms-ben.

Így ennek tudatában péntek késő délután újra indul a mandula, és én újra két hetet töltök nyugalomban és békességben a tételsorommal (kivéve, ha a hivatali mobilon nem keresnek az ügyben, hogy azonnal jelenjek meg, hogy átadják a felmentési okiratot - mert azért képes leszek azonnal felutazni). És addig, amíg Magyarország legkülönbözőbb területein a víz az úr, addig nálunk, Alpokalján - a híreink szerint - csak nagyon kevés eső esett, viszont volt szárazság, forróság. Reményeim szerint az elkövetkező két hétben is jóidőben lesz részem.

Vasárnapra kirándulást tervezünk a szlovéniai Lendvára, illetve Lendva mellé egy kistelepülésre, ugyanis Lacát megkeresték kerti búboskemence építés ügyében, így el kell mennünk megnézni a helyszínt, megbeszélni a részleteket. Ha egy üzlet beindul... (csak már indulna).

3 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Na, hát akkor drukk mindenért :))
És leginkább a jó időért, de már mindnyájunknak!!

Bodzás Vendégház írta...

Irigylésre méltó Őrség! Nálunk egész nap esik és fúj. Az idén úgy látszik nem lehet eltenni a gumicsizmát, esőkabátot. Hajrá, előre azzal a vizsgával!

Névtelen írta...

Helló! Hát csak hajrá a vizsgákkal!
Egyébként a hétvégén voltam Szomorócon, és megtaláltam a házatokat, nem volt nehéz, egy utca van, nagyon pofás, ezúton gratulálok hozzá! :)