2009-12-14

Apró örömeink

Örömhírrel jöttem: Lacám ma sikeresen levizsgázott, a bizonyítványába 4-es osztályzat került, így most már teljes felelősséggel kezdhet hozzá majd új szakmájához, a kályhássághoz. Ez a kályhás mesterség magába foglalja a cserépkályha, kandalló, kemence és egyéb más, fűtésre-főzésre-sütésre használatos eszközök építését és karbantartását. Nagyon büszke vagyok rá, hiszen még nem is oly rég - talán 3,5 évvel ezelőtt - amikor megismerkedtünk, ő azt mondta, hogy tőle ne várjam el, hogy leérettségizzen vagy hogy egyáltalán bármikor is iskolapadba üljön. Én nem is vártam el tőle, úgy fogadtam el, ahogy van. A tanulási igénye belülről, saját magából fakadt és én ezt díjazom a legjobban! Ezúton is gratulálok neki!
Albi kismadarunk nagyon szépen gyógyulgat, már egyre többet mozog, szépen eszik. Igaz, egyelőre nem került vissza a kinti röpdéjébe, hanem a házban van a ketrecében, így aktív részese az ünnepi fényeknek, hangulatnak. Januárban visszük vissza az állatkórházba, hogy kiszedjék azt a két acéldrótot, amely arra szolgál, hogy rögzítse az eltört csontját.
Nekem már csak 2 nap az évből a munka, aztán otthon takarítok és tervezem a karácsonyi menüt. Jó hír, hogy december 28-tól Szomorócon töltünk egy egész hetet. Mivel egy hét hosszú idő, így az összes állatunk velünk tart, és ez nem kevés logisztikai szervezést igényel.

10 megjegyzés:

Hedvig írta...

Gratulálok, sok örömet az új kihívásokhoz. Albinak gyors és hiánytalan felépülést kívánok, és nagyon jó pihenést az év végén. No meg természetesen kellemes ünnepeket, de remélem, az ünnepek előtt még olvashatunk új bejegyzést Tőled.

Palócprovence írta...

Ezek nagyszerű hírek és egyáltalán nem apró örömök! Gratulálok én is! :)

Messzenéző Minyon írta...

Én is gratulálok és sok sikert kívánok neki az új szakmájához! Remélem, értesülünk is majd ezekről a sikerekről!
A másik két hír is nagyon jó: hogy már csak 2 napot dolgozol (irigy, irigy) és hogy olyan hosszú ideig ott lesztek. Na persze az alatt az idő alatt mi sem Pesten fogunk tespedni! :))

porta írta...

Gratulálok! A legjobb, hogy azt csinálhatja, amit szeret. Gondolom egyébként bele sem kezdett volna.

Csermely írta...

Gratulálok, az én Mátém is négyest kapott! Remélem mindketten hasznosítani tudják ezt a szép szakmát az életükben és örömüket lelik benne.

Annamarie írta...

Mindenkinek köszönöm szépen a jó kívánságokat, tolmácsolom Lacának!

Csermely: Máténak is nagy gratula, igen, bízom benne, hogy a hasznosítás hamarosan beindul.

Bodzás Vendégház írta...

Sok-sok jó munkát kívánok Lacának, és klassz hetet Szomorócon!

Kata írta...

Örömmel olvasom a sok jó hírt!Én is gratulálok a párodnak:))!!

Vályogvető írta...

Bocsi a késői reagálásért, Mi is gratulálunk Lacának! Szeretnénk mielőbb olvasni az Ő naplóját is.
Kellemes ünnepeket kívánunk!

Annamarie írta...

BodzaZsuzsi, Kata és Vályogvető: köszönöm szépen Laca nevében is, átadom a jó kívánságokat!