2009-09-14

Őszi programajánló

"... természetesen, Őrség!"
2009. október 10-11. - Őriszentpéter


A "... természetesen, Őrség!" elnevezésű programsorozat az őszi programok nyitánya az Őrségben. A tájegység környezeti és természeti adottságai mellett hagyományos termelési módok, a helyi feldolgozású termékek, a népi kismesterségek kerülnek előtérbe a kétnapos ökokiállítás- és vásár alkalmával, ahol megjelennek a helyi biotermelők, szolgáltatók, az alternatív gyógyászat művelői, a bioenergiai kezdeményezések képviselői és a "természetes" életmód hívei is - a tudatos cselekvőktől az érdeklődőkig - valamenyi korosztályból. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága kiegészítő programként tájismertető túrákat is indít.




VI. Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál


2009. október 10. - Őriszentpéter, valamint kapcsolódó programokkal az Őrvidék több települése

Az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál minden év október közepén kerül megrendezésre. A rendezvény célja az Őrség társadalmi és művészeti értékeinek bemutatása. Egész napos gyermek- és felnőtt programokkal várják a szervezők az idelátogatókat.


A népi játékok és művészeti bemutatók forgatagában megismerkedhetnek a tök helyi kultuszával, a humoros vetélkedőkön pedig minden korosztály megmérettetheti magát. A fergeteges előadások és tökcsoda teremtmények megtekintése közben a vendégek tökből készült ételspecialitásokat kóstolhatnak meg. Ízelítő a programokból: a legszebb és legnagyobb tök versenye, tökkirály választás, töklökő verseny, tökszínház, tökmagolaj-ütés, töklámpás felvonulás, vásár, táncház.










12 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Nagy divat lett a tökfesztivál, felénk is majd' minden faluban szokott lenni. De azért az igazi az őrségi lehet, lévén itt igazán tradicionális a tök.
Ha nem lenne olyan nagyon messze, még meg is nézném...

Annamarie írta...

Valóban nagyon messze van, még Bp-től is. Tegnap azt hittük, hogy sosem érünk haza, megjegyzem persze, hogy nem is nagyon akartunk...

Jópofa program a tökfesztivál, tetszenek a színes dísztökök, de a legeslegjobban a tökmagolajat kedvelem. Konyhámban használom is rendszeresen.

Messzenéző Minyon írta...

Akkor most már sejtem, hogy legközelebb mikor is mentek Szomorócra :))
Ez a tökmagolaj-ütés nagyon régen érdekel, egyszer szeretném már látni.

Annamarie írta...

Minyonka, akkor nosza, rajta... most adva van a lehetőség.

Igazából azt hiszem, hogy az idei tökfesztivált kihagyjuk, mert az 4 hétre van még. Mi pedig maximum 3 hetet bírunk csak ki a házunk nélkül :-)

Messzenéző Minyon írta...

Akkor optimalizáljátok: 2 hét múlva, aztán meg ismét 2 hét múlva :)))

Annamarie írta...

Hmmmm... de jó is lenne... csak azok a büdös anyagiak... egy lemenetelünk üzemanyagára nem kevesebb, mint 18 ezer... így aztán erősen meggondolandó.

Messzenéző Minyon írta...

Hűha, erre nem is gondoltam... Igazad van, meggondolandó.

Vályogvető írta...

Az Őrség mindig csodálatos, vonzza a kirándulókat, a rendezvényekkel pedig tovább fokozzák a látogatási kedvet. Kár, hogy Nekünk is messze van csak úgy reggel megyek, este jövök kiruccanáshoz.

Kata írta...

Majd a TÖKMANÓ meglep benneteket:)))

Annamarie írta...

Kata, megígérted, hogy jöttök, aztán mégsem... :-(( pedig mi kerestünk is benneteket, az ifjúsági szállón is voltunk, no meg a tanyátokon is, ahonnan megint alig sikerült kifordulnunk. Az üveg pezsgő, amelyet a hónom alatt szorongattam, még meg van... eltettük NEKTEK legközelebbre.

Kata írta...

Istenem, ne haragudjatok!!A péntek esténk elhúzódott,no meg Sanyi említette, hogy nagy munkában lesztek, nem akartunk zavarni. Szombaton délelőtt tettünk egy jó nagy mocis túrát(gyönyörű volt), délután meg a lecsófőzésen voltunk(talán említette a Sanyi).Vasárnap reggel fél8-kor már indulnunk kellett haza:((családi okok miatt.Őszintén sajnálom, tényleg ne haragudjatok.Azt a pezsgőt megisszuk még idén, amihez mi is viszünk egyet:))

Annamarie írta...

Ok, rendben, de szavadon foglak! Hallottunk a lecsófőzésről, hogy nem sokan voltatok. Tényleg nagy munkában voltunk, olvashatod a legutóbbi bejegyzésben :-))