2012-01-04

Megszaporodtunk!

Egyik nagy tervünk vált valóra tegnap este, amikor is két kecske érkezett hozzánk. Férjem egyik munkatársától vettük meg Ödönt, a 2 éves bakkecskét és Micit, az 1 éves anyakecskét, amely 2:1-ben (vagy 2:2-ben?) vétel volt, ugyanis kisgidát vár. Bájos pofijukkal azonnal meghódították a szívemet. Most a következő napokban igyekszünk kialakítani nekik a végleges helyüket, mert jelenleg az első éjszakát az autóm helyén, a garázsban töltötték.
Fényképekkel talán majd a hétvége felé tudok jelentkezni.

9 megjegyzés:

Sheila G. írta...

most már nektek is van kecskétek!:))

Névtelen írta...

Szia!

Most először tévedtem a blogodra - de nem utoljára :) - és gondoltam, a kecskékről egy-két tapasztalatot megosztanék Veled. Még gyerek voltam, amikor két anyakecskét szereztek be a szüleim, az egyik vemhes volt egy ikergida-párral, a másik meddő maradt akármit csinált vele az egyébként igen vehemens bak. A kecskék mellett volt vagy 50 nyulunk, na azoknak a ketrecét az anya a két gidájával darabokra szedte, az összes nyuszi megszökött, úgy kellett őket összevadászni, egyébként is rosszak voltak, mint az ördög. De nagyon szeretnivalóak is! Fejni sem nehéz, hamar bele lehet jönni, csak legyen a kecske előtt egy kis rágcsálnivaló. És vigyázni kell, mert tényleg bármit képesek megrágni, annyira kíváncsi állatok.
Barbi

kovtama írta...

Na végre, hogy olvashatlak ismét. Ne hagyd abba.:)

Bodzás Vendégház írta...

Jaj de jó lesz nálatok is kecskézni:))) Gratulálok és sok sikert hozzájuk!
Azért tavasszal majd vigyázz a gyönyörű kertedre:)) Stabil kerítést csináljatok nekik, ahol tudnak legelészni.
Várom a fejleményeket:))

porta írta...

Gratula a kecskékhez. A mi szomszédunkban is volt kettő, és nagyon jó érezték magukat ... nálunk. A szőlő leveleit módszeresen ették le. Addig nem tágítottak egy vesszőtől, amíg egy picike levél is volt rajta. Még szerencse, hogy ez már szüret után volt.

Messzenéző Minyon írta...

Ez jó hír! De minden tanácsot fogadjatok meg a kecskékkel kapcsolatban! Még egy: mindenre fölmennek, a legmagasabb akármire is és ha az például egy kút korhadófélben levő deszkateteje (mint nálunk is), az akár veszélyes is lehet.
Jaj, de izgalmas lesz, ha megszületik(nek) a kisgida(dák)! Várom a képeket!

Remetekert írta...

Oh, végre megkecskésedtetek :) Remélem sok örömötök lesz bennük az elkövetkező években.

Vállalkozásom megszűnt írta...

Jó, hogy újra vagy, hát tudom a nettel nekem is volt gondom 2 szolgáltatót váltottam, mindkettő semmi szolgáltatás, semmi térerő, jó pénz stb.
A kecske majd nyírja a füvet, nem kell benzin, sokat fogtok spórolni!
Azért nyomon követtem ám az eseményeket, ha nem is írtam mindig.

Annamarie írta...

Köszönöm a kedves hsz-eket, a jó tanácsokat megfogadjuk. Nálunk van terület, lehet mit rágcsálni :-)