2011-04-06

TEszedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2011. április 4-től lehet csatlakozni az ország legnagyobb szemétszedési akciójához.


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Vidékfejlesztési Minisztériummal és az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködésben



2011. május 21-én


országos hulladékgyűjtési akciót szervez. A szervezők nemcsak a gyűjtésben, hanem az illegális hulladéklerakóhelyek feltérképezésében is számítanak az akcióhoz csatlakozók segítségére.




Április negyedikétől a teszedd.hu online regisztrációs felületen jelezhetik részvételi szándékukat mindazok, akik résztvevőként, vagy támogatóként szeretnének hozzájárulni az akció sikeréhez. A honlapon a csatlakozók több kategóriában, a gyűjtés helyszínének meghatározásával regisztrálhatnak. Az egyes településeken önkéntesen szerveződő csoportok munkáját megyénként helyi önkéntes koordinátorok segítik.


A szervezők az Önkéntesség Európai Évének keretein belül, Magyarország eddigi legnagyobb hulladékgyűjtő akciójával kívánják felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenység és a környezettudatos viselkedés fontosságára. Számos sikeres külföldi példa bizonyítja, hogy a helyi közösségek hulladékgyűjtő munkáján alapul az országos akció sikere.


Az akcióval kapcsolatos aktuális információk a www.teszedd.hu honlapon már elérhetők.

2 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Na, ez lesz nálunk is! Csak azt idáig nem tudtam, hogy országos akció.

Kósa Márta írta...

Tovább adtam!
Van mit szednünk....