tag:blogger.com,1999:blog-4040145025070007028.post3580650476570099729..comments2023-08-31T14:23:13.761+02:00Comments on Őrségi parasztházunk: PitypangAnnamariehttp://www.blogger.com/profile/02020668896425566666noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4040145025070007028.post-20830601167525795702013-05-14T12:27:35.064+02:002013-05-14T12:27:35.064+02:00Anikó: végre valaki, aki csinált már a bodza bogyó...Anikó: végre valaki, aki csinált már a bodza bogyójából is valamit! A kökényt imádom, a fanyar ízével együtt, akkor biztos, hogy ez is ízleni fog.<br /><br />Minyon: köszi a szilvás tanácsot. Citromfűből és mentából is szoktam készíteni szörpöt, na de a kettő keverve is nagyon finom!Annamariehttps://www.blogger.com/profile/02020668896425566666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4040145025070007028.post-56825957558909925252013-05-14T12:17:13.003+02:002013-05-14T12:17:13.003+02:00Az akác sehol sem honos, az a különbség, hol menny...Az akác sehol sem honos, az a különbség, hol mennyire telepítették be. Nálunk rengeteg van, én is elgondolkodtam a szörpön, de az is hasonlóan sziszifuszi: a virágokat minden zöld részétől meg kell szabadítani. Így maradok most a citromfűnél, az már szép bokros.<br />A pitypanban is az a jó, ami a citromfűben: nő egész nyáron.<br />Tiszta bodzalekvárt csak egyszer ettem, nekem túlságosan intenzív volt úgy az íze. Viszont szilvával együtt valami isteni finom.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4040145025070007028.post-31872187754852103142013-05-13T09:17:51.910+02:002013-05-13T09:17:51.910+02:00Én már csináltam bodza lekvárt. Egyszer magosan, e...Én már csináltam bodza lekvárt. Egyszer magosan, egyszer leszűrtem, na akkor jobb volt! Jó meghülésre, köhögésre. Kicsit olyan íze van, mint a kökénynek, csak nem olyan fanyar. De ennek is erős íze van. És a színe, valami csodás!!!<br />Szép napot!:-)Anikóhttps://www.blogger.com/profile/15359552258498157675noreply@blogger.com